Germania ar putea cere activarea clauzei de salvgardare pentru Bulgaria si Romania, daca nu se solutioneaza cazurile de mare coruptie, a declarat vineri Günther Krichbaum, presedintele Comisiei de Afaceri Europene, citat de Rador.

Krichbaum a precizat ca Bundestagul ar putea mandata, in toamna, Guvernul german sa ceara Consiliului European activarea clauzei de salvgardare pentru Bulgaria, iar, ulterior, pentru Romania.

Deocamdata, oficialul german sustine ca Romania sta ceva mai bine decat Bulgaria la capitolul justitie, un exemplu pozitiv fiind numirea ministrului Catalin Predoiu, fapt catalogat drept progres si in Raportul Comisiei Europene.

Deputatul german avertizeaza insa ca blocarea de catre Parlament a dosarelor de mare coruptie risca sa atraga activarea clauzei de salvgardare pe justitie, mai ales daca se va fi creat deja un precedent cu Bulgaria.

Fara sa dea nume, presedintele Comisiei de Afaceri Europene s-a referit la cazul Adrian Nastase, afirmand ca este de neinteles si inacceptabil faptul ca s-a impiedicat in mod artificial ridicarea imunitatii unui parlamentar, din lipsa de cvorum.