Liderul democrat-liberal Emil Boc a anuntat, marti, la Cluj, ca va demisiona “in secunda doi” daca partidul pe care il conduce nu va intra la guvernare, potrivit NewsIn. ”Daca nu duc, in calitate de presedinte, PD-L la guvernare, demisionez in secunda doi, cand se formeaza un guvern fara PD-L. De aceea principalul meu angajament este sa duc PD-L la guvernare si sunt convins ca PD-L are si resursele umane pentru a avea un premier care sa duca PD-L la guvernare cu o echipa de ministri performanta, cu un program de guvernare ce va prezenta credibilitate in fata romanilor”, a afirmat Emil Boc.

El a refuzat, insa, sa dea amanunte referitoare la persoana care ar putea fi nominalizata de PD-L pentru functia de premier, nominalizare care este asteptata pentru luna august.

Emil Boc a afirmat, insa, ca, din punctul sau de vedere, calitatea de presedinte de partid nu se suprapune cu cea de premier, chiar daca spune ca, deocamdata, el este primarul municipiului Cluj-Napoca.

“Eu am o misiune foarte importanta pe care mi-au dat-o clujenii, aceea de a conduce destinele acestui oras, prin vot uninominal. Deocamdata aceasta este preocuparea mea principala in acest moment”, a mai spus Boc. Intrebat insa pana cand preocuparea sa de baza va fi municipalitatea clujeana, liderul democrat-liberal a afirmat ca “nimic nu este etern in lumea asta”.