Liderul PSD, Mircea Geoana, se intreaba de ce Romania nu ar putea spera sa trimita, in urmatorul deceniu, un cosmonaut in spatiu, cu americanii. O alta tema lansata de Mircea Geoana in cadrul primei dezbateri publice a ofertei de guvernare PSD-PC a vizat IMM-urile, care ar trebui sa fie "cele mai gingase fapturi care trebuie protejate de stat".

In cadrul dezbaterii, la care a participat si cosmonautul Dumitru Prunariu, Mircea Geoana a declarat ca Romania ar putea sa aspire sa trimita din nou un cosmonaut in spatiu, dar, de data aceasta, cu o misiune americana: "Cand il vad pe dl. Prunariu, vreau sa va spun ... de ce, cand am putut sa trimitem un cosmonaut in spatiu acum trei decenii, de ce nu putem sa trimitem unul cu americanii in urmatorul deceniu? De ce sa nu fim ambitiosi?", a spus el, citat de NewsIn.

In opinia sa, "lumea e cinica si blazata" in Romania, iar demersurile PSD sunt privite de opinia publica si de ziaristi cu aceeasi atitudine. Mircea Geoana s-a plans de faptul ca analistii au criticat imediat propunerea din programul de guvernare privind construirea a 1.000 de km de autostrazi, adaugand ca "presa nu crede in sinceritatea acestui demers".