Social-democratii si conservatorii s-au reunit vineri intr-un Consiliu National comun, care a validat oferta comuna de guvernare a aliantei dintre cele doua formatiuni politice.

Oferta prezentata de Mircea Geoana se refera la cresterea veniturilor si protejarea puterii de cumparare, cresterea salariului minim pana la valoarea de 1.000 RON, acordarea celei de-a 13-a pensii, introducerea unui tarif social pentru energie.

Sugestiile liderului PSD: Geoana premier, Nastase presedinte, Daniele Popa vicepremier

Liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat la consiliile nationale reunite PSD-PC ca cele doua formatiuni trebuie sa se pregateasca sa formeze noul guvern, sugerand ca el va fi premier, Adrian Nastase presedinte, iar Daniela Popa vicepremier.

"Un om cu forta lui Adrian Nastase are toate calitatile sa-si continue traseul pe care l-a inceput in 2004", a declarat Geoana, sugerand ca presedintele Nastase are cele mai mari sanse sa fie desemnat prezidentiabilul partidului.

Geoana a continuat, sugerand ca doreste sa fie premier: " O vad si pe Daniela Popa (presedintele PC), in dreapta mea, acolo unde va trebui sa facem un nou guvern la toamna".

Ulterior Daniela Popa si-a inceput discursul adresandu-se lui Geoana cu sintagma „domnule viitor prim-ministru”.

Liderii demisionari ai grupului de la Cluj au anuntat ca nu vor participa la reuniune. De altfel problema organizatiilor PSD sanctionate nu se regaseste pe agenda Consiliilor nationale reunite.

Aceasta deoarece din punctul de vedere al conducerii social-democrate situatia a fost solutionata prin desemnarea, de catre Biroul Permanent National, a unor coordonatori de la centru care se vor ocupa inclusiv de organizarea alegerilor pentru echipele de conducere in aceste organizatii.

M. Geoana:

- victoria in alegerile viitoare va fi a PSD-PC;

- in premiera pensionarii si politistii fac greva;

- am avut un guvern surd si mut, dar un presedinte foarte vorbaret;

- sanatatea a ajuns un lux pe care doar bogatii si-l pot permite;

- daca nu ar fi fost grupul nostru masiv parlamentar, guvernarea PD-PNL nu ar fi reusit sa faca nici un proiect;

- un om cu forta lui Nastase are tot dreptul sa-si continue traseul intrerupt in 2004; stiu ca poate discutia cine unde se duce este prematura, insa, din punctul meu de vedere, un om cu forta lui Adrian Nastase are absolut toate calitatile ca sa continue traseul intrerupt in 2004", a declarat Geoana.

- pana pe 25 iulie vom desemna candidatii pentru Parlament;

- de data aceasta alianta PSD-PC va rezista si mai bine si mai mult;

Oferta PSD:

- cresterea veniturilor si protejarea puterii de cumparare;

- vom creste salariul minim pana la valoarea de 1.000 RON;

- vom acorda a 13-a pensie;

- vom cere un tarif social pentru energie;

- vom construi opt stadioane la nivelul standardelor UEFA, si cate 1.000 de km de autostrada si cai ferate;

- cota unica de impozitare, de 16%, ar urma sa se mentina doar in cazul celor care au castiguri peste salariul mediu pe economie;

- vom intra intr-o logica de bugetare multianula;

- va introduce un cod de moralitate a ministrilor;

- vom propune o noua lege a accesului la informatii publice;

- vreau sa fim Spania Europei Centrale;