Liderii grupului de la Cluj, Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas au demisionat, marti, din toate functiile PSD. Social-democratii au anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca raman in continuare simpli membri de partid si ca isi vor continua proiectele in cadrul Fundatiei Institutului Social Democrat din Transilvania.

"Astazi, 8 iulie 2008, am transmis presedintelui PSD, spre luare la cunostinta, demisiile individuale din toate functiile detinute in Partidul Social Democrat, la nivel central si local. Ramanem membri ai PSD. Vom continua sa promovam in Romania social-democratia moderna, de tip vest european", se arata in comunictul de presa remis HotNews.ro.

Totodata, cei trei demisionari sustin ca isi vor continua proiectele social-democrate in cadrul Fundatiei Institutului Social Democrat din Transilvania, unde sunt si membri fondatori.

Demisiile survin dupa ce conducerea organizatiei de la Cluj a fost dizolvata luni, in sedinta Biroului Permanent al PSD. La sedinta din Kiseleff a fost nominalizat drept presedinte interimar la filiala din Transilvania, Cristian Diaconescu.

Ion Iliescu: "Era gestul de asteptat pentru ca performantele lor erau foarte slabe. Este un gest de bun-simt sa renunte si la functiile de la nivel national. Cu ce autoritate morala puteau sa-si exercite functia la nivel national cand au asa performante in organizatie. Sper sa ramana utili partidului, sa ramana oameni de partid. ", a declarat Ion Iliescu pentru NewsIn.

Adrian Nastase:"Nu au facut bine ca au demisionat din functiile detinute din partid, pentru ca nu revenind la zero se pot corecta rezultatele slabe obtinute de aceasta organizatie. Este un lucru rau care ne duce cu ani in urma. Sper ca este o despartire temporara. Unii vor spune ca este un grup care vorbea mai mult decat facea si nu mai incurca lucrurile, altii vor spune ca partidul risca sa dea un semnal de inchidere in sine. Este practic o retragere din linia intai a celor de la Cluj".