Vasile Dancu nu participa la sedinta BPN unde se transeaza disputa legata de dizolvarea filialelor Cluj si Brasov. "Distanta dintre Bucuresti si Cluj este tot mai mare", a declarat Dancu. In timp ce Adrian Nastase si Marian Vanghelie propun "solutii particulare" pentru fiecare filiala si spun ca adincirea unor fisuri este "contraproductiva", Liviu Dragnea sustine ca decizia de la Mamaia ramine batuta in cuie si cale de intors nu mai este. Vicepresedintii Diaconescu, Dragnea, Mitrea, Corlatean, Nichita si Andronescu vor coordona activitatea din cele opt filiale demise.

Inaintea inceperii Biroului permanent, cei mai multi lideri au pledat pentru solutii particulare pentru fiecare organizatie in parte, dar si pentru aplanarea tensiunilor pină la Consiliul National de vineri.

Adrian Nastase considera ca ar fi contraproductiva adincirea unor fisuri care apar inerent dupa alegeri, in loc sa se gaseasca "formule pozitive pentru intarirea structurilor".

"Eu cred ca scopul actiunii noastre in perioada urmatoare va fi acela de a intari echipele locale, nu de a le slabi, si acest lucru se poate face printr-o analiza responsabila la nivelul fiecarei organizatii", a declarat Nastase.

In schimb, Liviu Dragnea, unul dintre baronii locali care a presat pentru dizolvarea filialelor din Cluj si Brasov, sustine ca "situatia filialelor neperformante s-a transat la Mamaia" si ca luni se vor stabili presedintii interimari, anuntind ca el, in calitate de coordonator politic al filialei Giurgiu, va propune un presedinte interimar.

Dragnea a ironizat grupul de la Cluj, spunind ca este curios sa vada daca liderii acestuia vor spune si in BPN ceea ce au "zis prin presa in ultima saptamina".

Curiozitatea lui Dragnea nu va fi insa satisfacuta, deoarece Vasile Dancu si Ioan Rus- Cluj, ca si Constantin Nita- Brasov, au anuntat ca nu vor participa. "E distanta tot mai mare intre Cluj si Bucuresti. Nu am avut niciun interes sa merg la BPN", a declarat Dancu.

BPN a stabilit ca Diaconescu, Dragnea, Mitrea, Corlatean, Gheorghe Nichita si Ecaterina Andronescu sa coordoneze activitatea din cele opt filiale demise.

Astfel, Titus Corlatean se va ocupa de Braşov şi Alba, Cristian Diaconescu de Cluj şi Bihor, Ecaterina Andronescu va coordona Aradul, Liviu Dragnea -Giurgiu, iar Miron Mitrea si Gheorghe Nichita vor avea in grija Mureşul si Neamtul.

Saptamina trecuta, Vasile Dancu a lansat un atac dur la adresa baronilor locali, a actualei conduceri si a deciziei de la Mamaia, pe care o considera nestatutara.

"Mi-era frica sa nu alunec pe o dira de bale", a scris Dancu pe propriul blog, referitor la imaginea unor lideri locali, care se grabeau "sa-si indese pe git mici si ciorba".