PSD va propune o noua lege a finantarii partidelor politice pentru alegerile parlamentare din toamna, a declarat sambata presedintele social-democrat Mircea Geoana, dupa sedinta Comitetului executiv al Organizatiei de femei a PSD.

Geoana atrage atentia ca riscul cel mai mare pentru alegerile viitoare este ca banul sa dicteze cine va ajunge in parlament. Alegerile locale au demonstrat ca se cumpara voturi pe capete in Romania, motiv pentru care PSD propune o noua lege a finantarii partidelor politice, relateaza Rador.

"Nu ne putem permite sa avem un parlament si parlamentari care sunt alesi doar pe criteriul strict economic. De aceea, calitatea oamenilor, puterea programelor noastre reprezinta si o garantie a faptului ca in parlamentul viitor n-o sa ne trezim cu parlamentari care sunt sprijiniti de tot soiul de moguli si oameni cu foarte multi bani si tot soiul de coalitii transpartinice care sa apere, de fapt, interesele celor care le-au platit campaniile", mai spune Mircea Geoana.

Luni, la BPN, vom avea si o prima lectura pentru o noua lege a finantarii campaniei electorale pentru parlament pe sistemul uninominal, astfel incat sa avem in Parlamentul Romaniei si oameni obisnuiti, seriosi si oameni competenti, nu doar pe criteriul ca au bani sa-si faca o campanie extravaganta si costisitoare.

PSD isi propune ca la alegerile din toamna sa obtina 200 de parlamentari. Dintre acestia, 33% vor fi femei, a declarat presedintele Organizatiei de femei a PSD, Rovana Plumb.