Perdantii alegerilor locale din iunie, Vasile Blaga, Radu Berceanu si Cezar Preda sunt in carti pentru alegerile parlamentare. Cei trei lideri si-au exprimat deja dorinta de a candida pentru noi mandate de parlamentari. De asemenea, secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, vizeaza un mandat de deputat iar cativa europarlamentari carora in 2009 le expira mandatul vor inapoi in Parlamentul Romaniei. Este vorba de Roberta Anastase, Dumitru Oprea si Mihaela Popa.

PD-L a stabilit astazi, in sedinta Colegiului Director, ca pana la 20 iulie organizatiile judetene trebuie sa-si nominalizeze candidatii pentru alegerile parlamentare din toamna. Conform unor surse din conducerea partidului, listele care vor fi propuse nu sunt batute in cuie, nominalizatii urmand sa fie testati si prin intermediul unui sondaj care va fi comandat de conducerea PD-L.

Blaga, Berceanu si Preda isi incerca norocul din nou

Vasile Blaga, marele invins al alegerilor locale, vrea un nou mandat de parlamentar. El a declarat ca intentioneaza sa participe la alegerile din toamna si sa se bata pentru fotoliul de senator.

Perdantul fotoliului de presedinte al Consiliului Judetean Dolj, Radu Berceanu, a declarat si el ca isi doreste un nou mandat de senator: "Voi candida intr-unul din colegiile uninominale din Dolj. Vreau sa-mi continui proiectele de la Senat".

Deputatul Cezar Preda isi va anunta candidatura pentru unul din colegile uninominale din Buzau. Fost asiprant la sefia Consiliului Judetean Buzau, Preda a pierdut in fata social-democratului Victor Mocanu.

Elena Udrea se vrea deputat

Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, si-a anuntat intentia de a candida pentru fotoliul de deputat de Bucuresti. Udrea a declarat ca este tentata sa se inscrie in colegiul uninominal din sectorul 6 al Capitalei.

Si presedinta organizatiei de femei Bucuresti, fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu vrea un mandat la Camera Deputatilor.

Europarlamentarii vor inapoi in tara

In 2009 mandatele de europarlamentari expira si vor fi organizate noi alegeri. Cativa europarlamentari democrat-liberali vor insa sa se intoarca in legislativul roman. Este vorba de Roberta Anastase, care va intra in cursa la Braila, in timp ce Mihaela Popa si Dumitru Oprea se vor inscrie in colegiile uninominale din Iasi.

Surse din interiorul PD-L sustin ca si Teodor Stolojan este tentat sa nu mai candideze pentru Parlamentul European si sa se intoarca in tara pentru formarea viitorului Guvern.

Numele vehiculate pana acum pentru alegerile parlamentare din toamna nu aduc surprize, democrat-liberalii avand o echipa formata din actuali sau fosti deputati si senatori: Dan Carlan, Alexandru Peres vor sa-si continue mandatele de senatori, iar deputatii Ioan Oltean, Petre Ungureanu si Stefan Bardan si-au anuntat intentia de-si reprezenta in contiunare judetele.

Pe listele PD-L pentru Parlamentul Romaiei se mai afla fostul sef al Statului Major al Armatei Eugen Badalan si fostul prefect al Brailei Nicolae Mitroi.