Presedintele PSD Cluj, Vasile Dancu, ataca dur conducerea PSD pe propriul blog, unde a publicat un material virulent la adresa lui Oprisan, Dragnea, Constantinescu si Geoana. Sub forma unui editorial cu titlul "Reportaj cu streangul de gat", Dancu descrie "executia" de la intilnirea de la Mamaia. "Ramin cu imaginea unor oameni care se grabeau pe scari sa uite gustul singelui, indesindu-si pe git ciorba de burta si mici. Coborind pe scari, mi-era frica sa nu alunec pe vreo dira de bale", scrie Dancu.

"Cind ma gindesc ca se intimpla, desi pare absurd, ca fiul si fiica mea sa traiasca intr-o Romanie in care Nicusor Constantinescu, Oprisan sau Dragnea se viseaza ministri, imi vin in minte doar doua ginduri: emigratia sau haiducia. Inseamna ca statul este complet absorbit de grupari si clanuri si politica nu mai are sens. Are loc o tribalizare a politicii", isi incepe Vasile Dancu editorialul de la blog.

Mircea Geoana, recunoasterea unei mari infringeri

Vasile Dancu relateaza episodul supunerii la vot a excluderii filialelor in functie de procentajele obtinute si implicarea lui Mircea Geoana. Pentru prima oara, Dancu spune ceva mai clar ce crede cu adevarat despre liderul pe care l-a sustinut si l-a "aparat de zeci de ori de Iliescu, Nastase, Teodorescu".

"Am un defect de neiertat: de cite ori vorbesc cu Mircea il cred. (...) Cred ca este un reflex emotional al vechilor sperante puse in el. Sau disonanta cognitiva, reflexul de a nu recunoaste o mare infringere. E atit de firesc in fiecare moment, incit nici nu stiu ce as putea sa-i reprosez".

Asa se intimpla si in Evul Mediu dupa executii

In termeni de o extrema duritate, Dancu ii descrie pe "executantii" de la Constanta in culori prea putin magulitoare.

"Dupa patru ore in care grupul de la Constanta a incercat sa ne curete pe ardeleni, indeosebi pe mine, fara a pronunta numele meu sau al judetului, cand au votat tuturor li s-a facut urgent foame. Nu s-a mai discutat nimic, toti se gandeau doar la mancare si vorbeau despre acesta senzatie".

"Era o foame care se transmitea bioenergertic, ii vedeam salivind. Oare asa se intimpla si in Evul Mediu, dupa participarea la executii? O fi un mod de a alunga greata? O fi o formă de bulimie nervoasa? Ramin cu imaginea unor oameni care se grabeau pe scari sa uite gustul sangelui, indesindu-si pe gat ciorba de burta si mici. Coborind pe scari, mi-era frica sa nu alunec pe vreo dira de bale".

Guverne facute la betie

In toate declaratiile de pina acum, inclusiv in cele acordate HotNews.ro, Vasile Dancu il considera pe Miron Mitrea "artizanul" a ceea ce s-a intimplat la Constanta si povesteste cum "si-a trimis locotenentii in sala in timpul sedintei".

Pe blog, Dancu este insa mult mai ingaduitor.

"Nu inteleg cum a putut participa Miron Mitrea la acesta inscenare? El este un om inteligent si cu un simt de orientare iesit din comun. El gindeste prospectiv si stie ca guvernele facute la betie, de dinainte de alegeri, nu au nici o sansa. Nu cred ca a vrut sa-si sacrifice prietenii, dar nici nu inteleg cum l-au convins sa se bage".