PSD Cluj nu recunoaste dizolvarea organizatiei si cere Consiliului National sa ia o decizie, precizind ca nu va participa la respectiva sedinta. Intr-un comunicat de presa, PSD Cluj spune ca decizia este "nestatutara, nedreapta si inoportuna". Vasile Dancu a declarat pentru HotNews.ro ca a fost o "mineriada pregatia din timp de unii lideri ai partidului si orchestrata de Miron Mitrea", iar in PSD puterea a fost preluata de unii baroni locali, fapt la care actuala conducere consimte.

Organizatia judeteana PSD Cluj nu recunoaste decizia de dizolvare si va astepta Consiliul National din 11 iulie pentru validarea sau invalidarea acestei hotariri, a declarat vicepresedintele Ioan Rus la finalul sedintei Biroului Permanent Cluj.

Decizie nestatura si nedreapta

"Noi nu vom participa la sedinta Consiliului National pentru a nu influenta decizia care va fi luata", a mai spus Rus, lucru confirmat in unanimitate si la sedinta Biroului Permanent Cluj.

Potrivit unui comunicat de presa dat publicitatii luni, hotarirea de la Constanta este "nestatutara si nedreapta".

"BPJ Cluj considera decizia luata de Comitetul Executiv National ca inoportuna, pentru ca deja ne aflam intr-un proces de restructurare inceput dupa alegerile europarlamentare, inutila, deoarece nu prezinta nicio solutie alternativa si contraproductiva avind in vedere perspectiva campaniei pentru alegerile generale din toamna".

Dancu vrea o coalitie ardeleana

Atit Ioan Rus, cit si Vasile Dancu dau de inteles ca vor incerca sa coaguleze filialele din Transilvania. Pe scurt, un fel de coalitie ardeleana, care sa propuna proiecte si strategii "prin care sa ni se recunoasca apartenenta, dar si diferenta".

Vasile Dancu a declarat pentru HotNews.ro ca a luat contact cu toti cei exclusi si cu alte organizatii din Ardeal si ca are "semnale pozitive", desi recunoaste ca atunci cind se trece la lucruri concrete putini isi asuma riscuri.

"Trebuie sa ne gindim la solutii colective care sint mult mai interesante decit cele individuale. Mizez pe demnitatea si luciditatea unor colegi, pentru ca nu poti sa accepti pasiv, la infinit, aceasta continua umilinta".

Mitrea si-a trimis locotenentii

Cit priveste "mineriada si mascarada" de la Constanta, dupa cum o eticheteaza Dancu, ea a fost "pregatita din timp de unii lideri ai partidului si orchesatrata din umbra de Miron Mitrea si de grupul Vrancea- Constanta- Teleorman. L-am vazut pe Miron Mitrea cum isi trimitea locotenentii prin sala in timpul discutiilor", declara Dancu pentru HotNews.ro.

Motivul mineriadei? "Revansa impotriva grupului de la Cluj pentru ceea ce s-a intimplat la congresele din 2005 si 2007, dar si faptul ca reforma si modernizarea nu au fost gustate de multi din partid si din sudul tarii", sustine Dancu.

Baronii au preluat puterea in PSD

Vasile Dancu sustine ca "unii baroni", cum ar fi Oprisan, Constantinescu si altii pe care nu vrea sa-i numeasca, au preluat puterea in PSD.

"Sint lucruri care nu tin de analiza, ci de realitate, cei din Vrancea, Constanta, Teleorman au facut ordinea de zi, propunerile nestatutare, au stabilit procentele. Au preluat puterea si actuala conducere se simte confortabil cu asta".

" A fost trist sa-l vad pe Iliescu intrerupt si apostrofat de Oprisan, iar apoi pe acelasi Iliescu votind dizolvarea filialei Cluj", spune Vasile Dancu, admitind ca nu stie incotro se indreapta partidul si apreciind actuala "euforie" privind o "iluzorie guvernare" drept lipsa de realism.