In patru localitati din Romania sunt organizate in aceasta duminica alegeri locale. Este vorba de Arcani, judetul Gorj, Poeni, judetul Teleorman, Stefanesti, judetul Ilfov, si Sascut, judetul Bacau, informeaza RRA.

Organizarea unui nou tur de scrutin, in cele patru localitati, are la baza decizii ale Biroului Electoral Central, care a motivat in mod diferit repetarea alegerilor. In primul caz, este vorba de Arcani si Poeni. Turul doi nu a fost in masura sa rezolve batalia electorala, pentru ca, in urma numararii, candidatii au avut un numar egal de votui.

A doua situatie o reprezinta localitatile Stefanesti si Sascut, unde Biroul Electoral Central a constatat ca alegerile au fost fraudate si, ca atare, a decis reluarea lor.

Sectiile de votare vor fi deschise de la 7 dimineata pana la 21 seara iar, imediat dupa publicarea rezultatelor in Monitorul Oficial, Biroul Electoral Central isi va incheia activitatea.

Din nou violente la Stefanesti

Incidentele au inceput deja sa apara la Stefanesti, unde doi veri, simpatizanti ai partidelor contracandidate la administratia locala, s-au luat la bataie in barul din sat, transmite Realitatea TV. Jandarmii au intervenit imediat, iar cei doi barbati au fost dusi la sectia de politie si au primit cate o sanctiune de 500 de RON pentru tulburarea linistii publice.