Consilierii PSD si PNL au explicat pentru HotNews.ro ca l-au votat pe Razvan Murgeanu (PD-L) la postul de viceprimar cu argumente ca “are experienta” sau “e nevoie de continuitate”. Murgeanu a obtinut 51 de voturi din 53 exprimate. Anterior, liderii PSD de la centru sustineau necesitatea izolarii politice a PD-L. Marian Vanghelie anuntase insa ca va sustine un viceprimar de la PD-L sperand ca astfel va obtine si PSD un viceprimar. Candidatul social-democrat a fost votat insa doar de consilierii PSD. Si candidatul PNG a ajuns viceprimar cu voturi de partide care, teoretic, trebuiau sa-i fie adversar.

Bucurestiul are de astazi doi viceprimari: Razvan Murgeanu (PD-L) si Robert Constantin Ionescu (PNG-CD). Murgeanu a primit 51 de voturi, din 53 de consilieri prezenti la sedinta, Ionescu 34, iar candidatul PSD, Bogdan Georgescu 16. PD-L are 24 de consilieri, PSD - 16, PNL – 8, PNG-CD – 4, iar PRM -3. Practic, Murgeanu a fost votat de toate partidele reprezentate in CGMB, in timp ce numarul de voturi primite de Georgescu (PSD) coincide cu numarul de mandate obtinute de partidul sau in Consiliu. In Schimb, PNG-istul Ionescu a primit cu sase voturi mai multe decat cele ale aliantei parafate dupa alegeri intre PD-L si PNG-CD de fostul primar Adrian Videanu si Gigi Becali. Ionescu chiar a declarat dupa vot ca “se pare ca am primit voturi si de la PNL si de la PRM”.

Majoritatea consilierilor PSD si PNL chestionati de HotNews.ro au explicat ca votul aproape unanim acordat lui Murgeanu s-ar datora experientei acestuia in administratia Bucurestiului, nu unor intelegeri politice anterioare.

Mariana Campurean (PSD): “L-am sustinut pe Murgeanu pentru un nou mandat de viceprimar, pentru ca este nevoie de continuitate la nivelul administratiei Bucurestiului. Iar faptul ca propunerea noastra, Bogdan Georgescu, n-a fost votat decat de consilierii nostri demonstreaza ca PSD nu facut intelegeri cu nimeni”.

Doru Giugula (PSD): “Presedintele organizatiei Bucuresti, Marian Vanghelie, ne-a cerut sa sustinem candidatul PD-L si noi ne-am conformat”.

Victor Stan (PSD): “Voturile PD-L si PNG-CD n-au fost secrete. Fiecare consilier din cele doua partide isi aratau buletinele la iesirea din cabina pentru a demonstra ca au respectat intelegerea anterioara. In orice caz, Murgeanu a facut treaba buna ca viceprimar si in mandatul trecut.”

Sorin Purcarea (PNL): “Dintre cei trei candidati, Murgeanu este singurul care are experienta pe acest post, din acest motiv l-am votat. Noi nici nu am propus un candidat, pentru ca nu avea rost, avand in vedere intelegerea dintre Videanu si Becali”.

Horia Scarlat (PNL): “Votul a fost controlat de cele doua partide, PD-L si PNG-CD. Consilierii acestora au votat la vedere. In consecinta, probabil ca ceilalti s-au temut sau au vrut sa se puna bine cu noua “stapanire”, asa ca au votat toti cu Murgeanu, care e, totusi, un bun viceprimar”.

Razvan Murgeanu (viceprimar PD-L): “Cred ca am primit voturi de la toate partidele pentru ca in mandatul anterior am fost, practic, un viceprimar apolitic. Rar am avut divergente cu colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politica a acestora”.