Presedintele Traian Basescu a invitat partidele politice la consultari, in incercarea de a identifica soluţiile care pot atenua impactul majorării preţurilor la alimente si combustibili asupra categoriilor sociale defavorizate.

Traian Basescu a adresat astazi câte o scrisoare liderilor partidelor parlamentare prin care aceştia sunt invitaţi la Cotroceni, in data de 1 iulie, ora 12,00. Cele doua teme propuse de seful statului sunt:

  • informare asupra concluziilor ultimului Consiliu European cu privire la creşterea preţurilor la alimente şi combustibili
  • exprimarea punctelor de vedere ale partidelor politice parlamentare cu privire la soluţiile care pot atenua impactul majorării preţurilor asupra categoriilor sociale defavorizate.

In scrisoarea adresata celor sapte lideri de partide parlamentare, la care se adauga si Varujan Pambuccian, seful statului mentioneaza că preşedinţii formatiunilor politice sunt asteptati la Palatul Cotroceni împreună cu doi colegi de partid.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca in Romania s-a incercat adoptarea masurilor necesare pentru contracararea acestor fenomene, inclusiv majorarea subventiilor pentru incalzire.

Pe de alta parte, el a precizat ca anul trecut a fost foarte prost pentru agricultura, astfel incat preturile s-au majorat, dar exista premise pentru atenuarea acestor scumpiri.