Ludovic Orban nu mai este presedintele PNL Bucuresti, dupa ce liderii liberali au analizat in sedinta Biroului Politic Central de duminica rezultatele la alegerile locale. Interimatul va fi asigurat de premierul Calin Popescu Tariceanu. BPC a decis dizolvarea conducerilor filialelor din sectoarele 2, 3, 4 si 5.

Prin dizolvarea acestora, practic se dizolva si Consiliul de coordonare al PNL Bucuresti, astfel ca toate functiile de conducere de la nivelul organizatiei se vacanteaza. Liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a explicat ca decizia tine de organizare si ca nu exista nici un conflict de natura personala cu Ludovic Orban: "Nu exista nici un fel de competitie intre noi".

Si conducerile altor sase organizatii liberale din tara care au avut rezultate slabe in alegeri ar putea sa isi depuna demisiile. Este vorba de filialele Dambovita, Neamt, Suceava, Sibiu, Arad si Timis, care au obtinut sub 15 la suta in urma scrutinului.

La inceputul saptamanii, presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca toti liderii de organizatii care au obtinut la alegerile locale sub 15 la suta vor fi demisi. Este si cazul lui Ludovic Orban care a obtinut in primul tur al alegerilor pentru Primaria Capitalei doar 11,7 la suta.

Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, refuza insa sa isi dea demisia si precizeaza ca indiferent de decizia Delegatiei Permanente el va ramane fidel principiilor liberale.

Orban a explicat ca infrangerea sa a fost cauzata de contextul politic si nu de faptul ca prestatia sa din campania electorala ar fi fost una slaba.

"Nu-mi dau demisia pentru ca nu consider rezultatul PNL la Primaria Capitalei un esec. Am dreptul la opinie si la aparare", declara Ludovic Orban inaintea sedintei.

Tariceanu: Nu exista nici un fel de competitie intre mine si Orban

Presedintele PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a afirmat la finalul Delegatiei Permanente a partidului, ca intre el si vicepresedintele liberal Ludovic Orban nu exista niciun fel de conflict, cei doi neaflandu-se intr-o competitie.

"Nu exista un conflict cu Ludovic Orban. Nu suntem in niciun fel de competitie...Eu in calitate de presedinte nu pot sa privesc lipsa de rezultate cu indiferenta. Sunt masuri de reorganizare si nu vizeaza persoane", a explicat Tariceanu. "Exista organizatii care au performat cu peste 30%, dar si organizatii care au contraperfomat", a continuat premierul.

Orban: Am facut un mic pas inapoi

La randul sau, Ludovic Orban a declarat ca a acceptat aceasta decizie "pentru armonie si echilibru in partid ....Tin mai mult la PNL...am preferat sa fac un mic pas in spate", a declarat Ludovic Orban.

Echipa de coordonare a filialei PNL Bucuresti va fi condusa de premierul Tariceanu, alaturi de care vor fi vicepresedintii Eugen Nicolaescu si Marian Petrache.