Vicepresedintele PDL, Adriean Videanu, si liderul PNG, Gigi Becali, au stabilit ca aceste doua partide sa formeze majoritatea in Consiliul General al Municipiului Bucuresti. PDL si PNG au impreuna 28 din cele 55 de posturi de consilier, suficiente pentru formarea majoritatii in Consiliu.

Viceprimarul PDL va fi Razvan Murgeanu, iar cel al PNG, Robert Ionescu. Videanu a mai aratat ca, din punctul de vedere al PDL, negocierile cu alte formatiuni politice sunt "inchise", PDL si PNG avand majoritatea in CGMB.

Partidul lui Gigi Becali, PNG, este cel care decide majoritatea in Consiliul General. Nici PDL, cu cei 24 de consilieri ai sai, nici PSD si PNL, care au impreuna 24 de mandate, nu pot constitui majoritatea de 28 de membri.

In aceste conditii, primarul general Sorin Oprescu va avea un consiliu ostil si va putea conta doar pe cei 16 consilieri ai PSD si pe cei opt ai PNL.

Potrivit rezultatelor alegerilor din 1 iunie, configuratia in Consiliul General al Municipiului Bucuresti este urmatoarea: PDL are 24 de mandate, PSD - 16, PNL - 8 posturi de consilieri, PNG-CD - 4 consilieri, iar PRM - 3 mandate.

Adriean Videanu: Imi asum esecul din Capitala

Videanu a tinut sa sublinieze ca isi asuma alaturi de Vasile Blaga "esecul de la Bucuresti".

"Nu-mi pare rau de nimic din ce am facut in Bucuresti", a adaugat Videanu, care a aratat ca bugetul capitalei, in 2008 fata de 2004, este de 265 de ori mai mare.

Videanu a mai afirmat ca, din punct de vedere administrativ, isi reproseaza lipsa de comunicare cu bucurestenii, carora trebuia sa le explice beneficiile proiectelor incepute in timpul mandatului sau.

" Nu primarul general este urbanistul numarul 1 al orasului, specialistii trebuie sa-si spuna cuvantul".