Social-democratii si conservatorii s-au intalnit, astazi, pentru o prima analiza a rezultatelor obtinute la aceste alegerile locale. Cele doua partide incep deja sa isi pregateasca si strategiile pentru scutinul parlamentar din toamna. Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat, dupa intalnire, ca "Victoria Aliantei PSD-PC in alegerile locale este clara si certa". Mircea Geoana nu s-a oprit aici, adaugand ca "Alianta noastra va alcatui, in toamna, viitorul guvern".

Mircea Geoana si liderul PC Daniela Popa au anuntat ca pe data de 11 iulie va avea loc si Consiliu National comun al celor doua partide, care vor dezbate atunci oferta de guvernare propusa pentru alegerile din toamna, urmand ca aceasta sa fie data spre dezbatere publica dupa ce va fi dezbatuta, potrivit televiziunilor de stiri.

Din Delegatia Permanenta ar urma sa faca parte Ion Iliescu si Dan Voiculescu, dar si Mircea Geoana, Miron Mitrea, Adrian Nastase, Viorel Hrebenciuc- din partea PSD si Dan Ioan Popescu, Daniela Popa, Corneliu Ciontu si Codrut Seres- de la PC.

La sediul central al PSD are loc, astazi, si sedinta Biroului Permanent National, unde social-democratii vor cauta o strategie de alianta în Consiliul General al Primariei Capitalei. Ei intentioneaza sa formeze o majoritate, care sa contracareze grupul celor 24 de consilieri generali ai PD-L, potrivit Rador.