Un dizident din Partidul Social Democrat, aflat in opozitie, a castigat primaria Bucuresti in al doilea tur al alegerilor locale desfasurate duminica in Romania, anunta presa internationala de luni citand sondajele de la iesirea de la urne.

Oprescu, un chirurg in varsta de 57 de ani, este creditat cu 54,3% din voturi, in fata candidatului de dreapta Vasile Blaga, un apropiat al presedintelui Traian Basescu, care ar fi obtinut 45,7%, scrie AFP.

Daca se confirma, victoria lui Oprescu va pune capat dominatiei dreptei in Bucuresti din anul 1990 pana acum, comenteaza jurnalistii francezi.

Acestia adauga ca Sorin Oprescu a parasit PSD cu doar cateva saptamani inaintea alegerilor, iar dupa primul tur de scrutin a primit sprijin atat din partea fostului sau partid cat si a liberalilor.

Potrivit analistilor citati de AFP, intelegerea intre stanga si un partid de dreapta ar putea sa se repete si in alegerile legislative din toamna, cele doua formatiuni dorind cu orice pret sa-i impiedice pe liberal-democratii lui Traian Basescu sa ajunga la putere.

Oprescu l-a invins pe fostul ministru de interne Vasile Blaga care nu este din Bucuresti, scrie Associated Press.

Blaga a fost sustinut de presedintele Traian Basescu, adauga articolul, citand rezultatele exit poll-urilor. Oprescu a fost sustinut de fostul presedinte al tarii, Ion Iliescu, si de PSD, partid pe care l-a parasit recent, mai scrie sursa citata.