Pe parcursul zilei de duminica, atmosfera la sediul de campanie al PD-L din Aleea Modrogan a fost una relaxata. Rand pe rand, liderii democrat-liberali au venit si au plecat din sediu optimisti, declarand ca stau bine conform rezultatelor de pe teren. Vasile Blaga, Liviu Negoita si Adrian Videanu au facut turul sectilor de votare pentru a lua pulsul orasului. Seara s-a naruit tot optimismul, iar sediul PD-L s-a cufundat in tacere.In fata portilor a aparut Basescu. Ceva mai tarziu a aparut si Elena Udrea imbracata in negru. Urma o noapte lunga.

In jurul orei 16:00, Vasile Blaga - impreuna cu seful de campanie pe Bucuresti, Liviu Negoita, si Adriean Videanu - si-a facut aparitia in sala presei din Modrogan. Blaga a afisat o atitudine extrem de relaxata, facand glume cu ziaristii si declarandu-se optimist in ceea ce priveste rezultatul final.

Dupa amiaza, la ora 18:00, liderul PD-L, Emil Boc si-a facut aparitia la sediul de campanie. Venit de la Cluj pentru a-l sustine pe Blaga, Boc a urcat la etaj. Dupa maxim o jumatate de ora, Boc a plecat in inspectie la sectiile de votare din Bucuresti, fara a rata ocazia de a le transmite jurnalistilor prezenti: "Castigam, castigam! In toata tara!".

Rezultatele "pe surse" ale exit-poll-urilor, pentru ora 16.00, nu erau insa deloc bune pentru PD-L: 54% - Oprescu, 46% - Blaga. Boc revine si declara ca, potrivit informatiilor pe care le detine, diferenta dintre cei doi e minima. "Rezultatul exit-poll-urilor ar trebui sa fie 50%-50%, pentru a fi cat mai aproape de situatia reala. Trendul este bun. La ora asta, din cinci votanti, trei sunt ai nostri. Castigam!", spunea convins Boc.

Rand pe rand au aparut si Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur. Se apropia ora prezentarii exit-poll-urilor. Tensiunea a atins cote paroxistice. Liderii PD-L au fost anuntati de rezultate inainte de a fi prezentate la televiziuni. Cu cinci minute inainte de ora 21:00, democrat-liberalii au intrat in sala de conferinta.

Impreuna cu tot staff-ul de campanie, flancat de Emil Boc si Theodor Stolojan, Vasile Blaga a privit neputincios, fara voce si intr-o tacere de mormant cum prezentatorii televiziunilor ii prezentau infrangerea.

Blaga si-a inceput discursul vizibil afectat, cu vocea tremurand. A anuntat ca isi asuma rezultatul. In timpul discursului scurt de cinci minute, Blaga s-a incurcat de citeva ori, dar si-a pastrat calmul pana la final. Pe fetele liderilor PD-L se citea tristetea si nedumerirea.

"Imi asum aceasta infrangere. Bucurestenii au ales sa incredinteze orasul adversarului meu. Lasand urnele sa vorbeasca, politicienii trebuie sa taca si sa asculte. Am dus o campanie bazata pe solutii si buna-credinta. Am refuzat sa recurg la populism, la demagogie si nu imi pare rau. Nu regret nici o secunda ca nu am folosit aceste arme. Solutiile din programul pe care l-am prezentat vor fi promovate de catre consilierii generali ai PD-L, care vor face o opozitie constructiva. Il felicit pe domnul Oprescu", a spus Blaga.

Nervii democrat-liberalilor s-au manifestat vizibil mai degraba la membrii staff-ului de campanie. Chiar cu cateva minute inainte de prezentarea exit-poll-urilor, televizorul din sala de conferinta a pierdut semnalul. Din prea multa imbulzeala, cablul TV a fost scos din priza. Unul din membrii staff-ului de campanie a inceput sa se rasteasca la ziaristi, vizibil iritat ca liderii PD-L nu pot urmari rezultatele in direct.

Ca o ironie sau ca o scutire de chin, transmisiunea s-a restabilit cand deja se prezentau rezultatele la primariile de sectoare. Toti liderii PD-L au parasit imediat sala in cateva aplauze stinse.

La cateva minute dupa ce democrat-liberalii s-au retras a aparut zvonul ca Blaga ar intentiona sa demisoneze din functiile pe care le detine in partid. Presedintele PD-L a iesit afara din sediu, in fata camerelor de luat vederi si a dat o declaratie de presa. Boc a tinut sa precizeze ca partidul nu are nimic sa-i reproseze lui Blaga si ca nu se pune problema de demisie pentru ca "nimeni nu i-ar accepta-o".

Ziua cea mai grea pentru PD-L s-a terminat cu vizita lui Basescu. Mina presedintelui nu anunta nimic bun pentru fostii sai colegi de partid, actuali prieteni.