Chiar daca, pana la aceasta ora, par mai putine decat la primul tur al alegerilor, incidentele de la vot s-au facut, totusi, simtite si astazi. Candidatul PSD la Primaria localitatii Voinesti, din judetul Iasi, a murit chiar astazi, in ziua turului 2 al alegerilor locale.La Sintesti, spiritele s-au incins iar oamenii din sectia de votare au fost la un pas de bataie dupa ce doi alegatori au intrat in acelasi timp intr-o cabina de vot. La Focsani, Asociatia Pro Democratia sustine ca un cetatean a fost lasat sa voteze inaintea deschiderii sectiei de votare, mai exact la ora 6:44 dimineata. Presedintele unei sectii de votare dintr-un sat gorjean a refuzat sa trimita urna mobila in sat, pe motiv ca aceasta nu era sigilata, potrivit NewsIn.

  • Si in Capitala exista suspiciuni de mita electorala. Potrivit Realitatea Tv, in sectorul 6, la sectia de votare de la scoala numarul 153, oamenii ar fi primit diverse sume de bani pentru a vota un anumit candidat.
  • Candidatul PRM la primaria orasului Negresti din judetul Vaslui, Vasile Voicu, actual viceprimar, este acuzat ca ar fi oferit mita electorala localnicilor, pentru a-i acorda votul, anunta NewsIn. Politia comunitara din Negresti a surprins un cetatean, din anturajul candidatului PRM, in timp ce impartea bani unor trei persoane. Reprezentantii politiei comunitare au sesizat Politia orasului pentru a demara cercetari in acest caz. Politia orasului Negresti a demarat o ancheta in acest caz, urmand a identifica persoanele care au primit bani, pentru a fi audiate.
  • La Biroul Electoral Judetean Sibiu au fost primite, duminica, de la Inspectoratul Judetean de Politie, doua informari privind mai multe reclamatii de mita electorala in localitatile in care se organizeaza al doilea tur al alegerilor locale, a anuntat judecatorul Marius Verza, presedinte BEJ Sibiu. Prima informare se refera la doua reclamatii neconfirmate si alte doua in curs de cercetare. "In cea de-a doua informare sunt patru sesizari de mita electorala. Intr-unul din cazuri o persoana ar fi oferit bani in schimbul cartilor de identitate. Restul cazurilor se refera la oferirea de alimente sau sume de bani pentru voturi", a declarat judecatorul Marius Verza, presedinte BEJ Sibiu, citat de NewsIn.
  • Un pensionar din comuna Bozioru, judetul Buzau, a mers duminica la alegeri cu stampila pe care a uitat-o in buzunar la votul din turul intai, anunta NewsIn. “La ora 11.00 s-a prezentat sa-si exercite dreptul de a alege un batran care, inainte sa ceara buletinul de vot, a scos o stampila din buzunarul hainei si a spus ca e de data trecuta. stiam ca avem o stampila disparuta in turul I si am anuntat politia si Biroul Electoral Judetean”, a declarat duminica Liliana Buduianu, presedintele sectiei de votare din satul Fisici, comuna Bozioru. Barbatul, in varsta de 79 de ani, a fost lasat sa voteze cu o stampila din dotarea sectiei, dupa care a fost preluat de politisti, pentru un interogatoriu. El a declarat ca a uitat stampila in buzunarul costumului si a descoperit-o abia cand s-a imbracat din nou cu aceleasi haine.
  • Candidatul PSD la Primaria localitatii Voinesti, din judetul Iasi, a murit chiar astazi, in ziua turului 2 al alegerilor locale, potrivit Realitatea Tv. Politicianul a murit in aceasta dimineata la spital, din cauza unei probleme de sanatate. Neculai Ivascu in varsta de 58 de ani, suferea de o afectiune cronica a ficatului. El era primar la Voinesti din anul 1990.
  • Pro Democratia semnaleaza intr-un comunicat de presa, citat de NewsIn, ca la sectia de votare nr. 41 din Focsani, unui cetatean i-a fost permisa exprimarea optiunilor electorale la ora 06.44, in ciuda prevederilor Legii privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale, potrivit careia sectii sunt deschise la ora 7.00. De asemenea, observatorii APD au sesizat, inca de la primele ore ale diminetii, in judetele Vrancea, Timis si Tulcea, transportarea organizata a alegatorilor la sectiile de votare, precum si prezenta unor persoane in preajma sectiilor de votare care incercau sa influenteze optiunile de vot ale alegatorilor.
  • Presedintele sectiei de votare din satul gorjean Fantanele, comuna Urdari, a refuzat, duminica, sa trimita urna mobila in sat, pe motiv ca nu era sigilata, anunta NewsIn. "Urna care ni s-a pus la dispozitie de catre Primarie este, de fapt, un ambalaj al unui monitor de calculator, evident nesigilat. Pana la acesta ora, am primit o singura solicitare, dar, avand in vedere ca la primul tur am avut sapte solicitari, probabil ca, in urmatoarele ore, vom primi si alte cereri. Din pacate, nu le putem onora pentru ca ar insemna sa incalcam legea", a declarat Ion Maruta, presedintele sectiei de votare din Fantanele.