Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat sambata ca PSD pregateste in toamna o lovitura de stat, prin suspendarea lui Traian Basescu si numirea unui premier PSD de catre Nicolae Vacaroiu, care va deveni presedinte interimar al tarii, relateaza NewsIn.

Liderul PD-L a mai spus ca, in opinia sa, presedintele Senatului, alaturi de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, si presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, pregatesc incalcarea articolului 103, aliniatul 1, din Constitutie, unde se spune ca „Presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru functia de prim-ministru in urma consultarii partidului care are majoritate absoluta in Parlament. Ori, daca nu este o astfel de majoritate, a partidelor reprezentate in Parlament”.

„In fapt, ce spun domnii Vacaroiu, Iliescu si Nastase? Spun ca, daca in toamna, fara sa obtina majoritatea absoluta a locurilor din Parlalement vor reusi sa adune, impreuna cu celelalte partide politice, mai multe voturi, atunci ei trebuie sa fie la putere, iar daca presedintele Romaniei nu pune candidatul lor, atunci il suspenda pe presedinte si Nicolae Vacaroiu, ca presedinte interimar, sa desemneze un premier de la PSD”, a mai spus Boc.

Totodata, presedintele PD-L a mai spus ca PSD a iesit cu aceste declaratii deoarece se teme ca daca nu va ajunge la putere nu va mai putea sa satisfaca clientela politica de tip mafiot.

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat vineri la Pitesti ca Traian Basescu "incalca tot mai des Constitutia, iar daca va continua pe aceasta linie poate avea si surpriza unei noi suspendari". Afirmatia a fost facuta in contextul declaratiilor presedintelui Traian Basescu referitoare la intentia desemnarii unui premier din partea PDL, dupa alegerile parlamentare. Vacaroiu a spus ca in cazul unei noi suspendari a lui Basescu, lucrurile se vor simplifica, deoarece "atunci presedintele interimar numeste primul-ministru".