Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat la Galati ca, din respect pentru alegatori, primarii si presedintii de consilii judetene PD-L alesi prin vot uninominal nu vor putea candida pentru fotoliile de parlamentari. Scutiti vor fi consilierii locali si cei judeteni deoarece ei au ajuns in aceasta functie in urma unui vot de lista.

Liderul PD-L a afirmat ca democrat-liberalii si-au propus sa obtina la nivel national rezultate cat mai apropiate de 50%, care sa le permita sa formeze singuri guvernul. Insa Emil Boc a tinut sa precizeze ca in competitia legislativelor nu vor putea participa alesii locali prin vot uninominal, adica primarii si presedintii de consilii judetene, asta pentru a nu-i dezamagi pe alegatori.

"Nu voi accepta ca vreun primar ales sau vreun presedinte de Consiliu Judetean al Partidului Democrat-Liberal sa candideze in toamnă pentru vreun fotoliu de parlamentar. Ar fi o forma - sa spun elegant - de dispret fata de cetatean, fata de cel care ne-a acordat votul. Incepand cu presedintele PD-L, primar de Cluj, continuand cu toti presedintii si cu toti primarii, nu vom candida in toamna pentru un fotoliu de parlamentar pentru ca asta ar insemna sa ne batem joc de cei care ne-au acordat increderea. Am fost votati pentru o asemenea pozitie, vom ramane in pozitiile respective pentru care am cerut votul uninominal", a afirmat Emil Boc, citat de NewsIn.

Vor putea sa participe insa la alegerile din toamna consilierii locali si judeteni care nu au fost votati uninominal, ci pe liste. "La consilierii locali si judeţeni nu e un vot uninominal. Acolo este un vot de lista si urmeaza urmatorul, deci nu se organizează alegeri. Acolo nu excludem posibilitatea ca unii să candideze pentru fotolii de parlamentar", a spus Emil Boc.

Partidul Democrat-Liberal va alege candidatii pentru parlamentare "de la caz la caz", preferand membrii de partid, insa neexcluzand includerea pe liste a unor persoane care nu au de-a face cu partidul, dar care pot aduce voturi, a adaugat tot presedintele partidului.