Sorin Oprescu va figura pe prima pozitie pe buletinele de vot pentru turul doi al alegerilor, pentru ca a obtinut mai multe procente pe 1 iunie, a decis sambata Biroul Electoral Central. BEC a respins astfel o hotarare a BEM, care il plasa pe fostul social-democrat pe locul doi, dupa contracandidatul sau, Vasile Blaga, relateaza NewsIn.

Oprescu figura, prin hotararea BEM, pe locul doi pe buletinele de vot, dupa democrat-liberalul Vasile Blaga, conform tragerii la sorti efectuate de Biroul Electoral Municipal. Sorin Oprescu argumenteaza in contestatia depusa la Biroul Electoral Central ca procedura este ilegala, adoptata abuziv si contravine unei decizii BEC, care a stabilit ca "la turul al doilea de scrutin, candidatii vor fi inscrisi pe buletinul de vot unul sub celalalt, in functie de numarul de voturi obtinute la primul tur de scrutin".

Conform rezultatelor finale publicate de BEC, Sorin Oprescu a obtinut cu putin peste 3.000 de voturi mai mult decat contracandidatul sau la Primaria Capitalei, Vasile Blaga.

BEC a admis contestatia formulata de Sorin Oprescu si a desfiintat hotararea BEM prin care independentul era plasat pe locul doi. Decizia BEC de sambata este inatacabila.