Presedintele fundatiei Millenium pentru Drepturile Omului, Sorin Daniel Radu, il sustine in public pe candidatul independent Sorin Oprescu. Presedintele organizatiei non-guvernamentale apare in imagini filmate de televiziuni alaturi de staff-ul de campanie al lui Sorin Oprescu, apaludand-l si sustinandu-l pe candidatul independent. Fundatia Millenium a lui Sorin Daniel Radu a avut peste 500 de observatori acreditati in sectiile de votare din Bucuresti pe data de 1 iunie.

Totodata, Millenium a comandat si a dat publicitatii un sondaj pentru candidatii la primaria Capitalei, sondaj in care nu a fost specificat institutul care l-a efectuat.

Sorin Daniel Radu este presedintele Fundatiei Millenium pentru Drepturile Omului, ONG infiintat in anul 2000 si care a trimis observatori in sectiile de votare la scrutinul din 1 iunie 2008. Sorin Daniel Radu a fost filmat de catre televiziuni alaturi de staff-ul de campanie al lui Sorin Oprescu dupa alegerile din 1 iunie 2008.

In acest clip (la minutul 1:28) puteti vedea manifestarile de bucurie lui Sorin Daniel Radu.

Contactat de Hotnews.ro, presedintele Millenium pentru Drepturile Omului, Sorin Daniel Radu, a recunoscut ca a participat impreuna cu staff-ul de campanie la sustinerea lui Sorin Oprescu.

"Da, am fost alaturi de Sorin Oprescu si l-am sustinut, dar asa i-am sustinut si pe ceilalti candidati la primaria Capitalei. L-am sustinut si pe domnul Orban si pe domnul Blaga; nu vad care este problema. Mi se pare absolut normal sa ma duc si sa-l sustin pe domnul Oprescu cand acesta, in '90, a avut grija de mine. Am fot revolutinoar si am facut greva foamei, iar domnul Oprescu m-a luat la spital si a avut grija de mine".

Conform declaratilor presedintelui Biroului Electoral Municipal, Liliana Danaila, fundatia Millenium pentru Drepturile Omului a acreditat peste 500 de observatori in sectiile de votare din Bucuresti.

Presedintele fundatiei a confirmat acreditarile. "Va pot spune ca prin organizatia mea am trimis observatori in sectiile de votare de la toate partidele politice. Am contactat partidele politice si le-am oferit sprijinul meu pentru a-si trimite simpatizantii drept observatori. Este conform legii, observatorii pe care i-am acreditat la Biroul Electoral Municipal nu sunt membri de partid, ci doar simpatizanti de la diferite partide. Totul este legal", a explicat Sorin Danile Radu.

Conform datelor de pe site-ul propriu, Fundatia Millenium for Human Rights este o organizatie nonguvernamentala inregistrata in Bucuresti in anul 2000 si are peste 200 de membri activi.

Acelasi site spune ca "scopul Fundatiei Millennium For Human Rights este de natura caritabila, filantropica, nonprofit, si consta in principal in realizarea si promovarea conditiilor necesare exercitarii si respectarii efective a drepturilor omului si principiilor umanitare, in spiritul Declaratiei Universale a Drepturilor Omului, si a Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

In campania electorala, fundatia Millennium a comandat un sondaj de opinie care nu avea trecuta sursa, respectiv institutul care l-a efectuat. Sondajul il pozitiona pe primul loc pe Sorin Oprescu cu 28,6% . El era urmat la distanta mica de Ludovic Orban, cotat cu 25,9%, si Vasile Blaga, care intrunea 16,3% din intentiile de vot.