Alegerile din comuna Vidra, judetul Ilfov, din care face parte si satul Sintesti au fost anulate si se vor repeta pe 15 iunie, a anuntat BEC.

In primul tur de scrutin, reprezentantul PD-L a iesit pe primul loc, urmat de candidatul PNL. Suporterii democrat-liberali s-au adunat imediat in centrul localitatii, nemultumiti de decizia BEC.

Decizia adoptata astazi de Biroul Electoral Central este definitiva si irevocabila.

Este cel de-al doilea scrutin anulat de BEC dupa ce miercuri Biroul a hotarat sa anuleze alegerile din Stefanesti (jud. Ilfov), din cauza descoperirii unor nereguli.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet, a precizat ca un eventual tur doi de scrutin la Stefanesti si Sintesti ar urma sa fie organizat la data de 29 iunie.

Ministerul de Interne a anuntat ca la Stefanesti au existat persoane care si-au exercitat dreptul la vot cu toate ca aveau interdictie penala si persoane care au votat, cu toate ca numele lor nu figureaza in baza de date a Inspectoratului pentru Evidenta Persoanelor, dar si oameni care au votat de mai multe ori.

Joi dimineata, si in localitatea Iepuresti (jud. Giurgiu), oamenii au cerut repetarea scrutinului, din cauza ca unii dintre alegatori nu au reusit sa voteze.