Social-democratii reactioneaza la atacurile lansate ieri de Traian Basescu la adresa presedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu. Dupa ce seful statului a afirmat ca Sorin Oprescu "locuieste in casa cu o stafie a trecutului, si asta il face sa nu se desparta de Ion Iliescu", iar despre fostul presedinte a afirmat ca "este bolnav de putere si a vrut sa faca in mandatul meu ceea ce i-a facut lui Constantinescu - sa ma controleze, dar n-a reusit", Biroul Permanent al PSD, reunit in aceasta dimineata, a dat o declaratie intitulata "Disperare, numele tau este Basescu", in care se apreciaza ca seful statului "depaseste orice limita in goana lui dupa putere absoluta in Romania".

"In goana sa dupa puterea absoluta in Romania, Traian Basescu depaseste orice limita in afirmarea lipsei sale de bun simt si de decenta politica. Atacul suburban la adresa presedintelui de onoare al PSD este o incercare disperata de a opri caderea evidenta a PD-L in preferintele romanilor si de a-si salva protejatul de la iminenta pierdere a competitiei pentru Primaria Capitalei", se arata in Declaratia Biroului Permanent al PSD. In plus, sefului statului i se cere sa ii prezinte scuze lui Ion Iliescu pentru jignirile aduse.

La randul sau, Adrian Nastase, fost adversar al lui Traian Basescu in cursa pentru presedintie din 2004, a afirmat ca "Traian Basescu este un accident al istoriei pentru Romania. El nu mai este demult presedintele Romaniei, ci este presedintele PD-L", potrivit Realitatea Tv.

Si seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, l-a acuzat pe presedinte ca a facut declaratii inacceptabile, in conditiile in care "un sef de stat ar trebui sa fie echidistant". El spune, insa, ca Traian Basescu "este seful de campanie al lui Blaga si e normal ca un sef de campanie sa fie disperat cand candidatul lui are a doua sansa".