Cititorii HotNews.ro il intreaba pe candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga

de D.G.     HotNews.ro
Marţi, 3 iunie 2008, 20:45 Actualitate | Politic


HotNews.ro va realiza miercuri, 4 iunie, un interviu cu candidatul PD-L la Primaria Capitalei, Vasile Blaga. Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa-i adreseze intrebari candidatului democrat-liberal. Blaga a obtinut potrivit rezultatelor partiale 29,48% iar candidatul independent, Sorin Oprescu, a obtinut 30,17% din totalul optiunilor de vot.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

1053 vizualizari

 • 0 (6 voturi)    
  8, deocamdata (Marţi, 3 iunie 2008, 21:04)

  jamal [utilizator]

  1 - Care a fost atitudinea dvs. vis-a-vis de conducerea FSN dupa 15 iunie 1990 si cum o puteti proba?
  2 - Ce ati facut in perioada 1993-1996 pentru a stopa coruptia din vami?
  3 - Ce avere reala aveti?
  4 - Ii considerati pe bucuresteni mitici, ca multi ardeleni, sau va considerati bucurestean?
  5 - De ce nu ati reusit sa preveniti plecarea lui Omar Hayssam din Romania, cand erati ministru?
  6 - Aveti de gand sa realizati un audit independent asupra situatiei din PGB si daca da, cand vom vedea rezultatele lui?
  7 - Cum veti creste suprafata "verde" din Bucuresti?
  8 - Cum veti rezolva situatia gradinitelor neincapatoare?

  Va multumesc
 • +2 (6 voturi)    
  sfat (Marţi, 3 iunie 2008, 21:15)

  Iulian [anonim]

  de ce nu evidentiati realizarile lui videanu? mai ales pentru infrastructura. marile bulevarde (care incep sa se vada), parcurile mari etc. si pentru trafic marsati pe realitatea cruda: indisciplina in trafic (faceti apel la civilizatie), masini din ce in ce mai multe.

  succes
 • +6 (6 voturi)    
  Intrebari (Marţi, 3 iunie 2008, 21:31)

  Wasile [utilizator]

  1. Cum veţi realiza transparentizarea licitaţiilor publice?
  2. Cum vedeţi faptul că cele mai mari congestii de trafic sunt generate chiar de lucrările de îmbunătăţire a traficului?
  3. Ce credeti ca ar trebui facut pentru creşterea folosirii metroului în Bucureşti?
  4. Ce propuneţi pentru eliberarea benzii 1 a străzilor şi pentru disciplinarea şoferilor?
  5. Cum propuneţi creşterea siguranţei în şcoli, ştiind că foşti elevi terorizează copii mai mici ca ei, iar alţii îi ameninţă pe profesori?
  6. Ce propuneri aveţi pentru dezvoltarea sudului Bucureştiului?
  7. Ce lucrări de anvergură pentru infrastructura Bucureştiului propuneţi? Nu doar la trafic, ci şi la canalizare, energie electrică, apă curentă?
  8. Ce facem cu proiectul NetCity? Cum abordăm problema cablurilor suspendate?
  9. Cum propuneţi eficientizarea unui aparat birocratic extraordinar din PMB - zeci de direcţii şi directori care habar nu au ce ar trebui să facă, ci împing hârtii de colo-colo?
  10. Cât veţi renunţa la atribuţiile politice în favoarea celor de gospodar al Bucureştilor?
  11. Cum veţi proceda în cazul în care nu veţi reuşi să îndepliniţi promisiunile electorale?
  12. Cum veţi acţiona înspre controlul RATB, Luxten şi/sau alte companii "stat în stat"?
  13. Ce veţi face pentru curăţenia din Bucureşti, în condiţiile în care nu există pubele (ca să nu mai vorbim de pubele ecologice), nu există toalete publice, şi multe străzi laterale sunt sufocate de lucrări interminabile şi moloz?
  14. Cum veţi acţiona împotriva jmecheriilor de tipul "creştere artificială a PUZ prin monumente", "schimbul de terenuri", construirea a două etaje suplimentare în afara autorizaţiei şi autorizarea lor post-construcţie - vezi clădirea de la Banu Manta?

  Mulţumesc
 • 0 (10 voturi)    
  Cateva intrebari (Marţi, 3 iunie 2008, 21:43)

  Bogdan [anonim]

  1.Cum aveti de gand sa imbunatatiti trasnportul in comun in Bucuresti ?
  Planuri concrete, nu de genul "vom face o noua magistrala de metrou" - doi ani,cat a fost PD-ul la ministerul Transporturilor nu s-au terminat nici macar tronsoanele vechi, metroul circula cam la fel de haotic - intervale neregulate
  2. Cum aveti de gand sa imbunatatiti contractele de alocare a lucrarilor de modernizare a infrastructurii de trasnport ? La ora actuala lucrarile merg "in reluare", haotic (nu se termina un segment), iar firmele primesc banii fara probleme.
  3.Ce aveti de gand sa faceti pentru a opri "macelul" arhitectonic (si urbanistic, in general) din Bucuresti ? Dl. Videanu nu a protestat (macar) niciodata fata de unele proiecte monstruoase, ci din contra....
  Va multumesc
 • 0 (10 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 3 iunie 2008, 21:45)

  [anonim]

  • -6 (6 voturi)    
   blaga (Marţi, 3 iunie 2008, 21:53)

   ioana [anonim] i-a raspuns lui

   ce s-a intamplat cu haysam? dar si cu coruptia patronata in vami cat ati fost sef.. stiu insa ca hotnews nu va publica intrebarile
 • -2 (6 voturi)    
  Competenta (Marţi, 3 iunie 2008, 22:02)

  GMarga [anonim]

  1. Crede dl Blaga ca experienta ca sef al Vamii din Oradea ii asigura competentele necesare conducerii unui mare oras (chiar daca a fost o perioada prefect al judetului Bihor)?
  2. Crede dl Blaga ca trecutul in acest post poate sa-l tina departe de tentatia coruptiei?
  3. Crede dl Blaga ca avand in vedere acest trecut nu poate fi totusi acuzat de coruptie?
  4. Crede dl Blaga ca poate sa spuna pe un post public "nu pot fi acuzat de coruptie"?

  Daca la toate aceste intrebari, dl Blaga raspunde DA, trebuie sa credem ca oamenii politici au devenit sinceri?
 • +4 (4 voturi)    
  ... şi continuare întrebări (Marţi, 3 iunie 2008, 22:13)

  Wasile [utilizator]

  15. Când prognzaţi o hartă detaliată (GIS) a reţelelor edilitare ale Bucureştiului? Căci oricine sapă nu ştie peste ce dă...
  16. Din punct de vedere al locurilor de parcare, cum facem să aflăm şi noi, cetăţenii plătitori ai acestora, ce drept avem în faţa celor ce o ocupă abuziv? Unde putem sesiza şi la ce măsuri ne putem aştepta?
  17. Din punct de vedere al maşinilor abandonate, ce putem să le facem? Real, nu "sunaţi la poliţie", căci aşa nu rezolvăm.
  18. Ocuparea spaţiului verde şi a trotuarelor de autoturisme, din dorinţa de a fi cât mai aproape de intrarea în bloc. Cum rezolvăm?
  19. Este clasică la români problema "aruncatului pisicii" şi a "fugii de răspundere". Cum propuneţi rezolvarea definitivă a problemelor de genul "câinii vagabonzi nu ţin de Direcţia pentru Animale, ci de Administraţia pentru Animale" sau "Reţelele de cablu nu ţin de Dep. Infrastructură, ci de cel de Ultrastructură"?
  20. Cum propuneţi conştientizarea angajaţilor PMB şi a tuturor funcţionarilor pentru ajutarea contribuabilului în toate formele posibile şi pentru responsabilizarea lor în munca de zi cu zi? De asemenea, cum propuneţi reducerea timpului de aşteptare pentru acte banale în PMB şi la direcţiile subordonate?
  21. Ce părere aveţi despre Zona Metropolitană Bucureşti, care să includă şi satele / comunele / teritoriile învecinate Bucureştiului, până la nivelul întregului Ilfov?
  22. Cum veţi controla firmele care nu fac treabă în relaţia cu municipalitatea? Cum propuneţi să controlaţi firmele fantomă, proaspăt-înfiinţate fix cu scopul de a nu avea probleme din cauza lucrărilor neterminate / necorespunzătoare?
  23. Marea majoritate a grădinilor din jurul blocurilor sunt o adunătură de tufe şi buruieni îngrădite de garduri de sărmă şi beţe. Cum propuneţi aducerea lor la un nivel vizual mai plăcut?
  24. Cum vedeţi rezolvarea problemei coordonării între regii şi furnizori de infrastructură: pe Floreasca a spart Apa Nova, apoi au venit de la Gaze, apoi Netcity...
 • +4 (8 voturi)    
  Raspunsuri (Marţi, 3 iunie 2008, 22:15)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  De ce nu il intrebati pe domnul Oprescu clar si concis: daca dezavuati mineriadele, de ce v-ati dus la cel ce este responsabil de ele?
 • +6 (6 voturi)    
  indisciplina in constructii (Marţi, 3 iunie 2008, 22:28)

  camillus [utilizator]

  domnule blaga, ati vorbit foarte mult despre problema traficului in campanie. ok, foarte bine, dar eu cred ca a fost aproape uitata in ultima luna o alta problema uriasa a bucurestiului: indisciplina in constructii, atat in cele private, cat si in constructiile civile (ma refer aici indeosebi la lucrarile de reparatii si de dezvoltare a infrastructurii).
  1. asadar, aveti curajul sa luati niste masuri radicale pentru omogenizarea arhitecturala a bucurestiului - impunerea unor standarde pentru aspectul exterior al cladirilor, interzicerea completa a cladirilor cu mai mult de trei etaje in cartierele vechi ale orasului, impunerea unor reguli inclusiv cu privire la aspectul balcoanelor de la apartamente (uitati-va la o fatada de bloc din bucuresti - unul si-a pus termopane albe, altul si-a vopsit peretele exterior in portocaliu, altul si-a pus geamuri de tractor la balcon. intr-un oras ca barcelona, locatarii nu au voie nici macar sa puna aparatele de aer conditionat pe fatadele cladirilor, pentru ca strica peisajul urban).
  2. ce masuri veti lua impotriva stilului haotic in care lucreaza muncitorii firmelor de constructii contractate de primaria generala pentru lucrarile de infrastructura? nu atat problemele in trafic aduse de aceste lucrari ii enerveaza pe bucuresteni (de fapt, toti intelegem ca este nevoie sa suferim o vreme ca sa ne fie mai bine mai tarziu), cat nesimtirea muncitorilor care imprastie peste tot materialele de constructii, nu semnalizeaza civilizat locurile in care lucreaza, nu le pasa nici cat negru sub unghie de praful pe care il fac, iar dupa ce termina o lucrare inevitabil lasa cate o movilita de asfalt sau moloz la fiecare 10 metri de trotuar. uitati-va, de exemplu, la halul in care arata zona grozavesti de un an si jumatate. sa nu-mi spuneti ca FCC Construccion si Astaldi isi permit sa faca o astfel de cocina la lucrarile lor din Spania si Italia.
 • +3 (5 voturi)    
  O intrebare: (Marţi, 3 iunie 2008, 22:54)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  De ce nu-l intrebati pe domnul Oprescu ce a facut el pentru Bucuresti, pentru tara si cum le-a facut pe toate in acelasi timp: director la 2 sau 3 spitale, senator, profesor universitar si presedinte la organizatia PSD 1?
  • -5 (9 voturi)    
   Videanu (Miercuri, 4 iunie 2008, 0:37)

   Dapyx [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

   A fost cel mai prost primar din toate timpurile si din toate urbele Terrei. Degeaba a inceput lucrari care erau necesare daca le-a inceput pe toate odata paralizind oras care si asa agonizeaza zilnic. Cireasa de pe tort au fost termnele de finalizare depasite si resdepasite. (fara sa mai mentionez modul in care au fost cistigate licitatiile "publice" cica)

   Cei care-l slavesc pe Videanu sint probabil aplaudaci care n-au nici o legatura cu Bucurestiul.

   D-le Blaga o sa pierdeti in turul doi fiindca bucurestenii s-au saturat de ineficienta portocalie si sint dispusi sa dea altcuiva o sansa indiferent de culoarea sa politica.
 • +3 (7 voturi)    
  intrebare (Miercuri, 4 iunie 2008, 0:27)

  FLO [anonim]

  Imi spuneti D-le Blaga cum ati achizitionat un apartament in blocul d-lui Verstoy Atilla,cred ca cel mai frumos si mai scump imobil din Bucuresti ??
  • +1 (1 vot)    
   SI EU VREAU SA STIU (Miercuri, 4 iunie 2008, 10:43)

   da [anonim] i-a raspuns lui FLO

   Exact aceeasi intrebare o am si eu..

   si multa lume cred ca vrea sa stie cum O PERSOANA CARE A FOST NUMAI IN FUNCTII PUBLICE A REUSIT SA CUMPERE UN APT. IN AVIATORILOR??? ..choar asa bine se plateste....nici daca economisea tot salariul nu reusea aceasta achizitie....
 • 0 (0 voturi)    
  pasaj iancului (Miercuri, 4 iunie 2008, 0:47)

  adrian nenciu [anonim]

  la ce bun pasajul de la iancului...eliberezi o intersectie care poate fii eliberta printr-o semaforizare buna....treci de pasaj si te infigi intr-o coada de masini interminabila pana la universitate....mai bun ar fii pasajul de la muncii,
 • +1 (5 voturi)    
  PLD-PD (Miercuri, 4 iunie 2008, 2:00)

  M.O [anonim]

  d-le Blaga

  La momentul absorbtiei Pld-ului Am fost foarte suparat si am trimis o scrisoare unei distincte doamne europarlamentara criticind acel fapt si sfatuindu-va sa ramaneti separati pentru a avea o putere mai mare impotriva PSD-ului si a PNL.

  In opinia mea de atunci si acum - desi e tirziu- Impreuna cu PLD, separati, a-ti fi avut o mai mare putere electorala si o atragere mai mare a multor Pnl-isti.

  Cit crede-ti ca ati pierdut -cistigat din aceasta absorbite a unui partid care avea potential de creste si care era unit cu PD, desi separat.


  Vin Alegerile Parlamentare in toamna ce sanse are PLD sa aiba o victorie de peste 50% ca sa poata face un guvern puternic.

  Cine a decis aceea absorbtie?
  Ati facut acea absorbtie de teama ca d-l Stolojan ar fi crescut prea mare si nu ar mai fi aderat la coalitie?

  Credeti ca in retrospectiv ati gresit ?

  Aveti sansa sa aduceti PNG in alianta ptr a face fata celor 322, o ve-ti face?

  Sper cu tot respectul ca a-mi raspundeti
  Va multumesc si va doresc Mult Succes la Primarie
  • -2 (2 voturi)    
   Limba++ (Miercuri, 4 iunie 2008, 12:29)

   jamal [utilizator] i-a raspuns lui M.O

   Invata sa scrii, omule. Ma dor ochii de la cratimele tale. Dar na, intr-un fel e de inteles. Prietenii stiu de ce ("Blaga v-a fi primar.").
 • +2 (4 voturi)    
  intrebari (Miercuri, 4 iunie 2008, 2:14)

  xy [anonim]

  1. Ce parghii aveti sa impiedicati primarii de sector sa continue inlocuirea la infinit a bordurilor, garnisirea pana la refuz a trotuarelor cu stalpisori, targurile cu dezvoltatorii imobiliari sau cu bisericile care obtin teren de constructie printre blocuri?
  2. Ce parghii aveti sa impiedicati ca in CG sa fie aprobate alte si alte PUZ-uri din categoria celor care inlesnesc transformarea parcurilor sau a unor zone verzi care pastreaza o distanta normala intre blocuri in terenuri de construit cladiri cu peste 10 etaje? Considerati, ca principiu, ca spatiul urban din Bucuresti este potrivit pentru ridicarea de cladiri cu peste 10 etaje?
  3. Ce intelegeti exact prin reabilitarea centrului istoric, in afara de lucrarile de infrastructura? Cum vedeti posibila restaurarea unor case cu valoare istorica, dar de care primariile de pana acum nu s-au atins, motivand ca respectivele case fie au regim juridic incert, fie ca nu-i pot evacua peste noapte pe cei care locuiesc ilegal in ele? Viceprimarul Murgeanu ii certa pe arheologi ca se intind prea mult cu lucrarile in zona si spunea ca municipalitatea n-are bani sa conserve vestigiile intr-un mod care sa le transforme intr-o atractie turistica; dvs. cum vedeti aceasta problema?
  4. In cazul mamutului de langa catedrala Sf.Iosif, veti dispune demolarea lui, dupa ce justitia a decis stoparea lucrarilor?
  5. Ce sentimente aveti, ca om, fata de Bucuresti, ce va inspira el? Care sunt cele mai placute, respectiv neplacute amintiri ale dvs. din contactele cu acest oras? Prin ce anume considerati ca se individualizeaza fata de alte capitale pe care le-ati vizitat?
 • -3 (5 voturi)    
  Cum ati votat? (Miercuri, 4 iunie 2008, 6:37)

  sandu [anonim]

  In 1990, dupa mineriada din 13-15 iunie fostul FSN a infiintat o comisie de ancheta a evenimentelor. Acesta comisiea intocmit un raport ,citit in parlament de catre deputatul Luputiu,ulterior sef al PD Maramures,in care infiera participanntii anticomunisti ,afirmand,printre altele,ca faceau sex in grup,ca foloseau droguri etc Dvs ,Videanu,Berceanu toti parlamentari FSN cum ati votat acest raport?
 • +4 (4 voturi)    
  Retele de infractori imobiliari (Miercuri, 4 iunie 2008, 8:15)

  Dianora [utilizator]

  Ce veti face pentru a opri activitatea retelelor de infractori din domeniul imobiliar sprijiti de functionari din Primarie (vezi sectorul 5) si sprijinirea in aceasta privinta a proprietarilor, mai ales cei in varsta?
 • +3 (3 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 4 iunie 2008, 9:13)

  [anonim]

 • -4 (4 voturi)    
  intrebari (Miercuri, 4 iunie 2008, 9:25)

  luca [anonim]

  1) De ce a-ti distrus atat Conventia Democrata cat si alianta DA?
  2) Cum puteti sa mintiti in legatura cu Piata Universitatii si cum o puteti intina cand ati facut parte atunci din echipa de calai?
  3) De ce ca ministru de interne nu a-ti dispus arstarea lui Videanu pe baza raportulu Curtii de Conturi sau cea a lui Basescu pt casa din Mihaileanu?
  4) Ce cautati in Bucuresti? Oradenii de ce nu va aleg ei primar?
 • +1 (5 voturi)    
  blaga primar? (Miercuri, 4 iunie 2008, 9:46)

  master [anonim]

  1. care este lista dvs de prioritati si cat din ele veti face?
  2. sunteti de acord sa demisionati la jumatatea mandatului daca pina atunci nu realizati 50% din ce promiteti?
 • +3 (3 voturi)    
  Turul 2 (Miercuri, 4 iunie 2008, 10:05)

  anama [anonim]

  Daca nu am votat in primul tur (de lehamite), vazand situatia actuala, am sa va votez cu siguranta in turul 2. Oprescu si PSD nu au ce cauta la primarie, nu au ce cauta nicaieri in aceasta tara.
  Mult succes si tineti-va promisiunile!
  Poate veti iesi periodic la rampa sa le spuneti celor care v-au votat ce ati mai facut pentru Bucuresti.
  Multumesc!
 • +3 (3 voturi)    
  metrou spre Otopeni (Miercuri, 4 iunie 2008, 10:08)

  Lucian [anonim]

  Considerati solutia liniei de metrou spre Otopeni, pe traseul subteran: Pta Victoriei, bd Ion Mihalache, bd Expozitiei, sos Buc-Ploiesti Aeroportul Otopeni cea mai buna sau poate exista si o solutie mai ieftina si mai putin destructiva pe traseul ce poate lega statia Laromet de Aeroportul Otopeni pe linie ferata de suprafata, existenta sau nou construita?
 • +5 (5 voturi)    
  intrebari (Miercuri, 4 iunie 2008, 10:17)

  cristiancv [utilizator]

  1. Considerati ca exista sanse ca metroul sa treaca la Primaria Capitalei. Daca da, cand credeti ca va fi dat in folosinta tronsonul N.Grigorescu-Policolor?
  2. Vedeti posibila o conlucrare cu Biserica Ortodoxa si cu celelalte culte in legatura cu anumite masuri de protectie sociala in care este implicata primaria? Spun aceasta pentru ca mare parte din fonduri ajung la persoane care in mod normal nu se califica pentru a primi ajutor social.
  3. Din cate stiu (posibil sa fiu gresit informat) Liviu Negoita a obtinut rezultate foarte bune, impartind sectorul in mai multe arondismente fiecare coordonat de un responsabil de la primarie
  care rasundea cu functia de bunul mers al treburilor in zona respectiva. Credeti ca acest model poate fi implementat la primaria capitalei?
  4. Este mai mult o observatie decat o intrebare. O politizare excesiva a campaniei nu cred ca va avantajeaza. Partea dumneavoastra tare este competenta administrativa si seriozitatea,
  lucruri care ii lipsesc cu desavarsire domnului doctor Oprescu. Mi s-ar parea mai util ca aici sa fie pus accentul campaniei si nu pe evenimentele din 13-15 Iunie. Cei pentru care Piata Universitatii mai inseamna ceva va voteaza oricum. Important este sa atrageti voturile celor care nu prea au opinii politice.
 • +3 (3 voturi)    
  intrebari legate de transportul in comun (Miercuri, 4 iunie 2008, 10:47)

  costin [anonim]

  1. Domnule Blaga, ca primar, cum veti incuraja cetatenii sa foloseasca transportul in comun in locul masinii personale?
  2. Ce planuri aveti cu privire la transportul de mare capacitate? Ma refer la trecerea metroului in subordinea primariei sau autoritatii metropolitane si la aducerea / constructia de tramvaie de mare capacitate care sa circule pe linii total separate de trafic, intr-un regim adevarat de metrou usor, nu ca linia 41 care de la Mihalache la P-ta Presei nu e separata de trafic si care la P-ta Lujerului se blocheaza mereu?
  3. Veti aduce in oras autobuze si troleibuze articulate? Cu cele aduse deja, desi sunt noi, capacitatea de transport a scazut, ganditi-va cate troleibuze articulate (vechi, e drept) s-au casat si cate troleibuze noi dar neincapatoare s-au adus.
  4. Toata lumea vorbeste de metrou in Drumul Taberei. Pentru Rahova exista vreun plan? Sau macar prelungirea lui 32 la noul terminal Sf. Vineri si separarea lui de trafic pe Bd George Cosbuc?
 • 0 (4 voturi)    
  propunere (Miercuri, 4 iunie 2008, 10:50)

  C5 [utilizator]

  D-nule Vasile BLAGA,
  daca Oprescu(cum sustine..) nu si-a mai gasit locul in partidul lui (PSD) care l-a dezamagit(cum sustine..)sau mai grav,daca propriu lui partidul care-l cunoaste cel mai bine nu l-a gasit potrivit pt. functia de primar ,de ce ar trebui noi cetatenii de rind sa facem incercari/testari?!doar propriu lui partid (prezent)si istoric a decis ca NU dinsul este potrivit pt. aceasta functie; abordati va rog acest aspect si sigur veti avea un punct CORECT de a ataca si ARGUMENTAT logic.Succes la alegeri,succes care-l meritati
 • +2 (2 voturi)    
  parcuri (Miercuri, 4 iunie 2008, 11:01)

  Cryogen [anonim]

  1. Ce se va intampla cu marile parcuri Izvor, Tineretului si IOR (Titan)? Sunt preconizate proiecte imobiliare pe amplasamentul acestora. Care este pozitia dvs? Sa ramana parcuri, cu pomi si verdeata sau sa fie transformate in zone edilitare?
  2. Ati propus realizarea unui parc de distractii in parcul IOR (Titan). Acest fapt nu presupune distrugerea unei mari zone verzi (prin constructiile aferente), poluarea fonica prin cresterea nivelului de zgomot (cu impact asupra zonelor de locuit din vecinatate) si afectarea iremediabila a microclimatului din zona lacului (ratustele aciuate aici de ani buni)?

  Va multumesc anticipat.
 • +2 (2 voturi)    
  cate persoane? (Miercuri, 4 iunie 2008, 11:19)

  bedeu [anonim]

  In Bucuresti sunt 2 mil de persoane cu acte in regula si inca 1 mil fara.

  Cum administrati un oras fara sa cunoasteti cate persoane il populeaza?

  Daca stiti cate persoane merg cu transportul in comun (se pare ca in vest este o masura a civilizatiei) si cate cu masina personala, carei categorii ii veti acorda cea mai mare parte a timpului dumneavoastra?
 • +2 (2 voturi)    
  trafic (Miercuri, 4 iunie 2008, 11:45)

  san- du [anonim]

  Cand il veti destitui pe seful Politiei circulatie pentru haosul din Bucuresti?
  Sfat:Un politist de la circulatie ii filmeaza pe conducatotorii auto care incalca regulile de circulatie(in special trecerea pe linia de tramvai in intersectie) si suspenda cam 200 de permise pe zi.Multiplicat cu numarul de politisti.....si traficul este imbunatatit prin eliminarea smecherilor din trafic.
 • +1 (3 voturi)    
  Intrebare (Miercuri, 4 iunie 2008, 12:30)

  Impotriva prostiei din tara [utilizator]

  Puteti sa-l intrebati pe domnul Oprescu de ce, la conferintele de presa citeste si nu vorbeste singur? E frica ca se umple de ridicol, nu poate altfel sau dansul este doar interfata intre cei care il conduc si electorat?
 • +1 (1 vot)    
  Bucuresti (Miercuri, 4 iunie 2008, 12:37)

  Radu [anonim]

  Consider foarte pertinente si concrete propunerile cititorilor HotNews .Adaug:
  ! .Selectati si raspudenti pe obiectiv ,AICI -pe HotNews- incluzand si in materialele dvs. de campanie .
  2 Solutie pentru < Parcul Vacaresti > ( fostul lac )
  3 Solutii pentru monumentele controversate din
  Piata Revolutiei ( Copos -pe bulevardul cu acelasi
  nume , Maniu - idem , < Teapa > - oriunde ! , Statuia
  ecvestra a lui Carol I - redimensionata ,cel putin )
  4 Un ansamblu " cultural " pe traseul " Fantana
  Mioritei " , Piata Prese i ( Independentei ? - si monument ) , bv. Independentei ( acum renumita sosea Kiseleff ) , Arcul de Triumf , bv. Intregirii ( acum tot soseaua Kiseleff , desi are o alta structura)
  -si monument ,acolo unde este un "bust " care nu
  spune nimic bucurestenilor ) ,evident Piata Victoriei.
  5 .Eliberarea Pietei Sf. Gheorghe de tramvaie .
  6 .Noul Terminal de la Sf.Vineri gandit besmetic
  printr-o noua intersectie m,ajora pe bv.Coposu ,impune un pasaj de la Hale la Traian .
  .7 Inelul median de trafic programat integral intr-un
  plan de circuit continuu cu pasaje si " bretele " adia-cente .
  Pentru campanie : mai multa agresivitate si , diplomatic, apeluri la < electoratul liberal " ( nu con-
  ducere si chiar nu partid ) .
 • +1 (1 vot)    
  o singura intrebare (Miercuri, 4 iunie 2008, 12:39)

  Alex [anonim]

  Poate suna peiorativ, dar va asigur ca este o intrebare cat se poate de serioasa: D-le Blaga, de ce doriti sa fiti primar?.
  E o intrebare pe care as pune-o oricarui candidat. Presupun ca sunt multe motive pentru care cineva si-ar dori sa fie primar in Bucuresti, fara sa vreau sa influentez raspunsul, motive valabile pot fi:

  -iubesc Bucurestiul/bucurestenii si simt ca pot sa ii fac sa traiasca mai bine si vreau sa fac asta exclusiv pentru ei.

  -sunt un bun manager, sunt deranjat de administrarea imperfecta de acum si cred ca pot sa o fac mai performant, pentru mine si pentru bucuresteni.

  -vreau sa ajung presedintele tarii si fiind primar al capitalei voi avea un atuu in plus. (principiu demonstrat in multe tari, nu doar in cazul Basescu)

  -sunt multi bani la mijloc, ...cu variante: ...trebuie administrati de PD-L fiindca e avantajos pentru partid (in limitele legii bineinteles, si nu contra interesului bucuresteanului), trebuie findca PSD-ul i-ar cheltui ineficient pentru bucuresteni dar eficient pentru clientela de partid. ...sau, trebuie administrati riguros si simtiti ca sunteti cel mai in masura.

  -pentru avantaje de ordin personal (ele exista inevitabil pentru orice primar si nu trebuie luate in nume de rau, pot fi de la respect, statut social, placerea functiei (daca e cazul), pana la )

  Sigur variantele pot continua mai inteligent sau mai sincer, dar intotdeauna intre ele exista un motiv principal care primeaza, un motiv esential. As dori sa stiu care este acel motiv pt. dl.Blaga
 • -3 (3 voturi)    
  neincredere (Miercuri, 4 iunie 2008, 13:56)

  Karina [anonim]

  Stiu ca n-o sa raspundeti la toate intrebarile, asa ca va pun una simpla: de ce in celebrul filmulet cu Basescu si "m..a" lui, sunteti singurul care a stat serios si nu a reactionat? Toti ceilalti au ras. Nu aveti simtul umorului sau radeti doar la ordinul superiorului?
 • 0 (0 voturi)    
  Voluntariat (Miercuri, 4 iunie 2008, 14:55)

  Carmen [anonim]

  Am o singura intrebare deoarece consider ca Bucurestiul nu poate deveni un oras frumos fara implicarea activa si directa a cetatenilor lui. Am uneori vaga impresie ca bucuresteanul considera orasul in care locuieste un hotel in care altcineva trebuie sa faca ordine, curatenie, sa deschida un geam. Mi se pare o atitudine pacatoasa, si de aceea cred ca ar trebui sa existe mijloace prin care sa se promoveze munca voluntara in interesul orasului.Ar putea actiona in extrem de multe domenii, practic nu ma pot gandi la nici o actiune unde NU se pot include si voluntari.
  Intrebarea mea este urmatoarea :
  1. Vi se pare utila dezvoltarea unei retele de voluntariat care sa actioneze pentru dezvoltarea Bucurestiului? Aveti de gand sa dezvoltati asa ceva in urmatorii 4 ani?
 • +1 (1 vot)    
  Bucuresti-completare (Miercuri, 4 iunie 2008, 15:49)

  Radu [anonim]

  8- Legatura Bucuresti-Otopeni , trebuie gandita ca un tren de mare viteza , subteran si la suprafata,
  cu statii terminale de ansamblu metrou -autobuze -
  trenul respectiv ( in Bucuresti ar putea fi chiar parcul de la Palatul CFR ) .
  9 .Nu sunt de neglijat deloc masurile de ordine in trafic si , chiar daca repet comentariile altor cititori , as sublinia :
  - respectarea stricta a parcajelor marcate ( de ex.
  statiile de autobuze )
  - respectare spatiilor de la trecerile pietonale ( azi
  barate de automobilele de pe trotuare ) , inclusiv cu
  denivelari la colturile intersectiilor.
  sensuri unice , reduceri de intersectii ale marilor
  artere ,culuare preferentiale pentru transp. in comun

  10 . Eradicarea - acesta este cuvantul - terenurilor
  virane ( private sau publice ) , locul de vietuire a hhaitelor de caini , a depozitarilor de gunoaie si chiar a santierelor de constructii neingradite ( crese de caini ! ). Toate sa fie spatii verzi
  11 . Inchiderea parcurilor de copii de pe langa resedintele de locuit,
  in timpul noptii - sunt adevarate
  < agore > si <scene de spectacole > ,cu srigate si
  batai , cu distrugerea mobilierului de jocuri .
 • 0 (0 voturi)    
  Se poate trece de primarii de sector ? (Miercuri, 4 iunie 2008, 18:51)

  radcatmih [utilizator]

  Daca veti fi ales primar general veti putea face ceva si "peste" primarii de sector ? Concret, ma refer la un parc sau un stadion pe terenul de la capat de la Zetari (inspre Magurele), din sectorul 5 si la locuri de joaca in Ferentari.Sectorul 5 e singurul care nu are un parc autentic,nu mai zic de teatru sau gradini de vara...De asemenea v-ati gandit ca unele zone din Bucuresti (tot la sectorul 5 fac referire) sa fie declarate zone defavorizate (ce ar insemna scutiri de impozite pentru investitori ) ?
 • +1 (1 vot)    
  LOCURI DE VECI PTR.FOSTII DETINUTI POLITICI (Joi, 5 iunie 2008, 0:34)

  observator [anonim]

  DESI LEGEA ll8/l991 STIPULEAZA ACORDAREA DE LOCURI DE VECI PENTRU VICTIMELE COMUNISMULUI -FOSTILOR DETINUTI POLITICI-TOATE DEMERSURILE FACUTE LA PRIMARIA CAPITALEI IN ACEST SCOP AU FOST ZADARNICE.DORESC SA STIU CE VETI FACE IN ACEST SENS DUPA CE VETI FI ALES PRIMAR GENERAL?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by