Presedintele Traian Basescu a declarat marti la Realitatea TV ca electoratul roman are o abordare corecta, referindu-se la presedintii de consilii judetene, care au ramas in mare parte neschimbati in urma alegerilor de duminica. "Electoratul nu-i solidar cu un corupt, dar a crezut in acest om pus la zid de presa sau de mine...iata ca acesti oameni prin ce-au facut sunt mai credibili decat suspiciunea de coruptie".

"De cateva zile curentul domninat este ca mafiotii au fost validati. Nu-i adevarat, niciodata poporul nu va valida mafioti", a completat seful statului.

Seful statului considera ca romanii au raspuns solicitarii sale de a se prezenta la alegerile locale, explicand ca :"avem o cifra de votanti falsa: 18 milioane, noi stim ca in realitate avem 15", a declarat presedintele Basescu referindu-se la romanii plecati la munca in strainatate.

Presedintele Basescu a mai spus referindu-se la rezultatul obtinut de xcandidatul PD-L: "As fi fost multumit daca Blaga ar fi castigat din turul I".

T. Basescu despre Ion Iliescu: Un om in varsta de 75 de ani nu poate sa minta asa

Calitatea de om in varsta a lui Ion Iliescu nu-i permite sa minta, a declarat presedintele aratand cartea de munca, din perioada nov. '89-13 oct. '90 ( cand era inspector sef la Constanta), pentru a demonta acuzatiile lui Ion Iliescu. Presedintele de onoare al PSD a declarat despre Vasile Blaga ca in 1990, la mineriade era membrul FSN-ului, "ca si seful sau Basescu. Basescu era secretar de stat, iar apoi a fost ministru la a doua mineriada", a spus Ion Iliescu".

T. Basescu: Oprescu locuieste in casa cu o stafie

Referindu-se la legatura dintre Sorin Oprescu si Ion Iliescu, presedintele Basescu a declarat ca "Oprescu locuieste in casa cu o stafie a trecutului, si asta il face nici sa nu se desprinda de Ion Iliescu", completand ca "de regula, cei mai rai sunt copiii stafiilor". "Sa vii sa accepti valorile pe care le impartaseste Ion Iliescu si pe de alta parte sa crezi ca esti bun sa fii primarul acelora care au fost batuti pe 13-15 iunie aici, in Bucuresti, asta inseamna ca nu ai respect pentru valorile bucurestenilor", a conchis seful statului.

Oprescu nu trebuia sa faca parte din grupul lui Iliescu. "Iliescu are nevoie intotdeauna de o marioneta: l-a avut pe Petre Roman, pe Miron Cozma, pe Adrian Nastase si acum il are pe Oprescu".

"Ion Iliescu ar fi trebuit sa-si vada de pensia lui, de comunismul lui", a adaugat Traian Basescu.

T. Basescu: Iliescu e bolnav de putere

"Iliescu a vrut sa faca in mandatul meu ce a vrut sa faca si cu Constantinescu: sa ma controleze, dar n-a reusit. Eu am schimbat din servicii generalii lui Iliescu si am adus baieti tineri".

T. Basescu: Tariceanu trebuie sa stie ca eu l-am facut premier

Presedintele Basescu s-a referit si la conflictul cu premierul Tariceanu despre care a zis ca nu -i mai poate fi partener:"Tariceanu nu-mi mai poate fi partener, nu mai am incredere in el". Seful statului a adaugat ca "dupa ce Tariceanu a tradat alianta, nu putea sa se astepta la altceva de la mine decat la atacuri".