"Aliatii mei sunt bucurestenii, care inteleg foarte clar ca votandu-l pe Oprescu il aleg pe Iliescu si tot sistemul pe care el il reprezinta", a afirmat astazi intr-o conferinta de presa contracandidatul lui Sorin Oprescu la fotoliul de primar al Capitalei, democrat-liberalul Vasile Blaga. "Iliescu, un om care a adus minerii la Bucuresti si a facut atata rau Romaniei vrea sa obtina ceea ce nu a obtinut niciodata - sa castige Bucurestiul prin Sorin Oprescu", a continuat Vasile Blaga.

UPDATE: Miron Mitrea - PSD il sprijina pe Sorin Oprescu in turul 2.

"Domul Oprescu si-a putut permite sa induca in eroare bucurestenii, declarandu-se independent, cand el este candidatul oficial al domnului Iliescu si al intregului sistem pe care acesta il reprezinta", a mai adaugat candidatul PD-L.

Vasile Blaga a amintit si faptul ca, daca acum trei zile, Mircea Geoana afirma ca nici nu se pune problema ca PSD sa il sustina pe Sorin Oprescu in turul al doilea pentru Primaria Capitalei, liderul PSD a anuntat, aseara, ca va propune Biroului Permanent National sa il sustina pe Oprescu.

La randul sau, liderul PD-L, Emil Boc, a tinut sa sublinieze ca rezultatele partidului la actualele alegeri locale sunt mai bune decat acum 4 ani: "In 2004 am castigat 12 presedintii de consilii judetene, azi avem deja 14, plus alte 3 unde exista posibilitatea sa mai castigam. In 2004 am castigat 14 primarii in municipii resedinte de judet, acum avem deja 14, iar pentru alte 10 suntem in turul 2. Cifrele confirma statulul PD-L de partid al administratiei locale."

Si prim-vicepresedintele democrat-liberal Teodor Stolojan a lansat un apel catre electoratul liberal sa il voteze pe Vasile Blaga in turul 2 al alegerilor din Capitala, si nu pe Sorin Oprescu, "omul lui Ion Iliescu".