Functia de primar al municipiului Sfantu Gheorghe nu a fost adjudecata in primul tur de scrutin, in turul al doilea confruntarea urmand sa aiba loc intre candidatul UDMR, Antal Arpad, si cel al Partidului Civic Maghiar (PCM), Csinta Samu, transmite corespondentul ROMPRES.

Deputatul Antal Arpad a aproximativ 41% din voturi, iar principalul sau contracandidat, Csinta Samu, de profesie jurnalist, a avut aproximativ 37% cu aproape 5% mai putin.

La distanta mare de cei doi s-a plasat candidatul Aliantei partidelor romanesti, Valeriu Serban, care a obtinut peste 17% din voturi.

PCM va avea majoritate in viitorul Consiliul local municipal, obtinand 7.675 de voturi, cu aproape 1.000 mai multe decat UDMR. Prin urmare, PCM va avea 9 consilieri locali, UDMR 8, iar Alianta romaneasca 3 consilieri, cu doi mai putini decat a avut in mandatul actual, mai transmite Rompres.

In schimb, in noul Consiliu local a intrat si candidatul independent Madalin Guruianu, sustinut de Asociatia 'Pentru Comunitate', care a obtinut 1.699 de voturi.