Vicepresedintele liberal, Crin Antonescu a declarat la Realitatea TV, dupa aflarea rezultatelor exit-poll-urilor, ca PNL va indemna electoratul lui Orban sa-l voteze pe Sorin Oprescu si are toate motivele sa creada ca aceasta va fi si pozitia partidului. La rindul sau, Ludovic Orban, a afirmat ca "bucurestenii au de ales intre o capitala neguvernabila si una aservita politic".

"Vom indemna pe cei care si-au indreptat voturile catre PNL sa-l voteze pe Sorin Oprescu. Am motive sa presupun ca aceasta va fi si pozitia PNL", a declarat vicepresedintele PNL la Realitatea TV.

Crin Antonescu a argumentat sustinerea pentru Oprescu in turul al doilea de scrutin prin incercarea de a pune "capat cel putin unui mandat de opt ani in care PD-L, prin reprezentantii sai, Traian Basescu si Adriean Videanu, n-au facut decit sa cultive pe spinarea Bucurestiului niste gasti".

In ce-l priveste pe Ludovic Orban, desi aceasta a declarat ca lasa propriilor alegatori libertatea de a decide in turul al dolilea, a dat totusi in semnal destul de clar.

"Se remarca optiunea bucurestenilor fie pentru o capitala neguvernabila- optinea Oprescu- fie pentru o capitala in care sa guverneze in continuare monopolul, in care sa guverneze in continuare dispretul cetateanului, o capitala care sa fie in continuare o vaca de muls pentru o clientela politica binecunoscuta", a declarat Orban.