Ion Iliescu a anuntat ca obiectivul PSD va fi bararea "partidului lui Traian Basescu", lucru care va insemna sprijinirea lui Oprescu in turul al doilea. Pe aceeasi pozitie s-a situat si Mircea Geoana, care spus ca PSD va da un vot impotriva PD-L si va propune acest lucru Biroului Permanent. Mitrea si Nastase considera ca "absolut naturala" sustinerea independentului Oprescu. La rindul sau, Corneliu Vadim Tudor si-a anuntat sprijinul "neconditionat" pentru Oprescu.

"Optiunea politica in momentul de fata e bararea PDL. Acesta trebuie sa fie obiectivul nu doar al PSD, ci al tuturor partidelor interesate sa blocheze drumul partidului domnului Basescu", a declarat Ion Iliescu, spunind ca "bineinteles" ca PSD il va sprijni pe Oprescu in turul al doilea.

Liderul PSD considera că principala problema nu este daca Sorin Oprescu va reveni in partidul din care a demisionat in urma cu o luna, ci care va fi conducerea Primariei Capitalei, "indiferent de statutul lui Oprescu".

Geoana: Un vot pentru Oprescu, un vot pentru schimbare

Mircea Geoana a declarat imedit dupa exit-poll ca PSD va da un vot impotriva lui Blaga si ca va propune acest lucru Biroului Permanent de marti, 3 iunie. " Voi propune un vot impotriva lui Vasile Blaga si un vot pentru schimbare pentru a iesi din marasmul politic in care a fost afundat Bucurestiul de catre primarii de dreapta".

Reamintim ca acum doua zile, Mircea Geoana declara ca PSD nu-l va sustine pe Oprescu in turul al doilea.

Nastase si Mitrea il sprijina "natural"

Miron Mitrrea este de parere ca PSD trebuie sa sustina orice candidat impotriva PD-L si ca va vota in prima sedinta a conducerii partidului in favoarea lui Sorin Oprescu.

Si Nastase a apreciat ca sustinerea lui Oprescu este "absolut naturala" deoarece astfel se pune problema unui vot impotriva lui Basescu. In ce priveste eventuale schimbari la nivel central, Nastase a raspuns transant ca "introducerea unui virus in munca de partid, ar genera o stare de tensiune".

Vadim e neconditionat de partea lui Oprescu

"Automat il vom sprijini pe Oprescu. Il vom sprijini neconditionat pentru ca sprijinim ideea de dreptate. Ceea ce se intimpla cu el acum este o mare porcarie si l-am averitizat ca va fi furat ca la balamuc".

Corneliu Vadim Tudor a dat asigurari ca PRM il va "salva pe Oprescu".