Democrat-liberalul Vasile Blaga, candidatul cel mai bine cotat in exit-poll-uri la Primaria Capitalei, a declarat ca este optimist in privinta turului al doilea al alegerilor locale si s-a declarat multumit de scorul bun obtinut de partidul sau in Consiliul Municipal, unde, spune el, PDL va avea jumatate din consilieri. Sorin Oprescu a tinut sa sublinieze faptul ca este primul candidat independent care ajunge in al doilea tur de scrutin pentru Primaria Capitalei. Vizibil dezamagit de rezultatul exit-poll-urilor, Ludovic Orban a afirmat ca bucurestenii care nu au venit astazi la vot vor regreta acest lucru, pentru ca in turul al doilea vor avea de ales intre doua rele.

  •  Blaga: Sunt optimist, dar nu va fi usor in turul 2

"Toti si-au facut datoria si asta se vede in scorul foarte bun al partidului. Vom avea jumatate dintre consilierii municipali din Bucuresti", a declarat Vasile Blaga, care este optimist pentru al doilea tur de scrutin, cu toate ca spune ca nu va fi o competitie usoara. El a tinut sa precizeze si ca PD-L nu va face nicio alianta pre-electorala pentru turul al doilea.

  • Oprescu: "Ma asteptam la un scor mai bun"

"Lupta unui independent cu masinaria de partid este dificila. Ma bucur ca sunt primul independent care se califica in al doilea tur de scrutin la alegerile pentru Primaria Capitalei", a afirmat Sorin Oprescu. "Profesia mea este o profesie liberala, iar ocupatia mea are aspecte sociale. ", a continuat el. "Oricine va veni si imi va promite sustinere in turul 2, voi spune multumesc si ma voi baza pe sustinerea lor". "Ma asteptam la un procent mai mare, dar cand am vazut cum evolueaza prezenta la urne, mi-am dat seama ca si acesta este un rezultat bun", a marturisit Sorin Oprescu, care a tinut sa adauge ca "Bineinteles ca m-as fi bucurat sa terminam toata treaba azi".

Sorin Oprescu a tinut in mod special sa sublinieaza ca Ludovic Orban si Cristian Diaconescu au prezentat, in programele cu care au candidat, solutii bune pentru Bucuresti. In ceea ce priveste atuutirle pe care le are in fata lui Vasiel Blaga, Oprescu s-a multumit sa spuna ca isi va prezenta ideile si electoratul va trebui sa aleaga in ce fel de Bucuresti isi doreste sa traiasca.

Intr-o discutie cu sustinatorii prezenti la sediul de campanie, Oprescu a declarat ca va trebui, in urmatoarele doua saptamani, sa indemne bucurestenii sa iasa la vot: "De fiecare data o sa trebuiasca sa spun 'votati, votati'". In acelasi context, el a spus ca "de maine" va merge "din poarta-n poarta". "Ce-o sa faca, o sa-mi inchida toate usile?", s-a intrebat Oprescu.

  • Orban: Bucurestenii vor fi nevoiti sa aleaga intre doua rele in turul 2

Ludovic Orban, candidatul PNL la Primaria Capitalei, clasat pe locul al treilea dupa Vasile Blaga si Sorin Oprescu, s-a declarat neplacut surprins de rezultatul exit-poll-urilor si a afirmat ca procentul de 65% dintre bucuresteni care nu s-au prezentat astazi la urne vor regreta acest lucru, pentru ca vor avea de ales intre doua rele in turul al doilea: "Practic se remarca o optiune a bucureştenilor pentru fie o Capitala neguvernabila - optiunea Oprescu, fie o Capitala care sa guverneze in continuare monopoluri, care sa guverneze in continuare in dispretul cetateanului, o Capitala care sa fie in continuare o vaca de muls pentru o clientela politica bine cunoscuta", a afirmat Orban.

El a tinut sa le multumeasca bucurestenilor care l-au votat si a afirmat ca ii respecta prea mult, asa ca nu le va sugera cu cine sa voteze in turul 2, ci ii lasa sa aleaga singuri.

  • Geoana cere electoratului PSD un vot anti-Blaga in turul 2

Dupa ce candidatul PSD, Cristian Diaconescu, a ratat intrarea in turul 2, liderul formatiunii, Mircea Geoana, a recomandat electoratului PSD un vot anti-Blaga, ceea ce inseamna ca PSD il sustine pe Sorin Oprescu, cel care a demisionat din partid si a candidat ca independent tocmai din cauza ca PSD l-a ales pe Cristian Diaconescu sa candideze la Primaria Capitalei.