Cetatenii care si-au schimbat domiciliul in ziua votului pot vota la noua locatie, a afirmat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Central, Marian Muhulet.

Un cetatean isi poate astfel exercita dreptul la vot chiar si in circumscriptia in care si-a stabilit domiciliul in ziua alegerilor. Muhulet a precizat ca interdictia care prevede ca un cetatean sa nu poata vota intr-o noua circumscriptie timp de trei luni se aplica doar in cazul celor care isi schimba resedinta.

NewsIn precizeaza ca, potrivit articolului 21 din Legea 67/2004, in cazul in care alegatorul isi schimba domiciliul in alta circumscriptie electorala dupa inaintarea copiei de pe lista electorala permanenta la biroul electoral al sectiei de votare, acesta isi exercita dreptul de vot in circumscriptia electorala a noului domiciliu, pe baza cartii de identitate provizorii.

In ziua alegerilor, la biroul electoral al sectiei de votare de la noul domiciliu, alegatorul este inscris in lista electorala suplimentara de catre presedinte, pe baza cartii de identitate provizorii.