Premierul Calin Popescu Tariceanu a votat in jurul orei 10:30 la Grupul scolar nr 5 . Tariceanu a venit fara sotie la sectie de votare si a avut probleme cu unul din buletinele de vot. Dupa ce a iesit din cabina, premierul a mers direct la masa membrilor sectiei de votare si a aratat unul din buletinele de vot. Totodata , potrivit membrei comisiei de votare careia i-a înaintat documentul de identitate, Tariceanu a votat cu cartea de alegator, document care nu figureaza pe lista celor acceptate de AEP. BEC nu dat deocamdata un raspuns in ce priveste validitatea votului.

Presedintele sectiei de votare, Florin Chelu a notat in procesul verbal intocmit ca premierul Calin Popescu Tariceanu a folosit nelegal cartea de alegator.

"Membrul comisiei de vot care face parte din Biroul Electoral, in urma votului exprimat de domnul prim-ministru Calin Popescu Tariceanu, a constatat ca a votat cu cartea de alegator. Conform reglementarii privind alegerea administratiei publice locale din Legea 67/2004, nu avea voie sa voteze cu cartea de alegator. De asemenea, a mers la Biroul Electoral aratand pe un buletin de vot ca nu s-a imprimat stampila, fara sa se vada optiunea de vot, aceasta fiind putin stearsa", se arata in procesul-verbal intocmit de presedintele sectiei de votare, Florin Chelu.

Procesul verbal intocmit de presedintele sectiei de votare si semnat de toti membrii va fi trimis dupa incheierea scrutinului la Biroul Electoral de sector.

Membra sectiei de votare a declarat ca premierul Tariceanu a votat cu cartea de alegator, desi dupa instructiunile pe care le primise initial acest document nu este acceptat in momentul exercitarii dreptului de vot, relateaza agentia Newsin.

Aceasta a explicat ca presedintele sectiei de votare i-a spus ca a primit de la primarie instructiuni potrivit carora poate fi utilizata si cartea de alegator, motiv pentru care a acceptat-o.

Pe de alta parte, presedintele sectiei de votare 1140, Florian Chelu, sustine ca premierul a votat cu cartea de identitate provizorie. Chelu a explicat ca premierul si-a schimbat domiciliu si voteaza pentru prima data in sectorul 6.

Alti membrii ai comisiei de votare au explicat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a avut probleme cu stampila. "Nu era suficient tus si ne-a intrebat daca era vizibila a patra stampila. Se vedea dar nu asa bine", au fost explicatile date de membrii sectiei de votare.

Purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet a declarat ca nu a primit nici o sesizare sau reclamatie privind procesul de vot de la sectia in care a votat premierul Calin Popescu Tariceanu.

La iesirea din sectia de votare, Tariceanu a refuzat sa explice presei ce s-a intamplat , dar, in schimb, nu a ratat ocazia sa fac reclama partidului al carui presedinte este, declarand presei ca a votat pentru echipa liberala de la Capitala.