O serie de incidente au fost semnalate la alegerile locale de astazi. La ambele sectii de votare din comuna Stefanesti, sute de localnici se inghesuie pentru a intra in sectii si a vota, iar una dintre sectiile de votare a fost inchisa timp de o ora si jumatate, anunta televiziunile de stiri. Tot la Stefanesti, unei femei i s-a facut rau din cauza aglomeratiei. La Galati, procesul de vot a fost suspendat la sectia 129 dupa ce reprezentantul PC a fost surprins in flagrant in timp ce incerca sa ii inlesneasca unui cetatean votul multiplu. Primarul orasului Pitesti, care candideaza pentru cel de-al cincilea mandat, s-a declarat extrem de nemultumit de calitatea tusului folosit, afirmand ca stampila se imprima pe mai multe pagini ale buletinelor de vot si exista riscul ca acestea sa fie anulate.

Printre incidentele semnalate pana la aceasta ora:

  • In 13 sectii de votare din municipiul Galati au fost semnalate cazuri de frauda electorala, unii cetateni plecati în strainatate figurand ca ar fi votat, iar în doua sectii, sectia numarul 129 si sectia numarul 15, procesul de votare a fost suspendat pentru aproape o ora din cauza neregulilor descoperite, anunta NewsIn. Politia a început anchete la fiecare dintre cele 13 sectii cu probleme, audiind atat alegatori, cat si membri ai birourilor electorale ale sectiilor de votare.

  • Reprezentantii PNG Iasi au declarat ca la mai multe sectii de votare din municipiu au fost înmânate alegătorilor buletine de vot de pe care lipsea lista cu propunerile formatiunii politice pentru Consiliul Local, potrivit NewsIn. Reprezentantii Biroului Electoral Judetean Iasi au confirmat existenta acestui tip de buletine de vot. Ei au spus ca buletinele de acest fel au fost anulate, iar alegatorilor le-au fost inmanate buletine corecte.
  • Reprezentantul unui partid a fost surprins inmanand votantilor de la Sectia 227, din sectorul 2 din Bucuresti, cate doua exemplare de buletine de vot si risca schimbarea atributiilor sale, astfel incat sa nu mai aiba acces la buletine si la stampilele cu mentiunea votat, a declarat presedintele BEM, Ileana Danaila, citata de NewsIn. Ileana Danaila a precizat ca la sectia 227 nu s-a suspendat votarea, iar Politia face cercetari cu privire la acest incident.
  • Stefanesti - O femeie a fost transportata cu ambulanta la spital, dupa ce i s-a facut rau in sectia de votare din Stefanesti, unde sute de oameni se imbulzesc sa voteze.
  • La Arad, un membru al sectiei de votare numarul 4 din localitatea Misca a votat in locul soacrei sale. Loctiitorul presedintelui Biroului Electoral Judetean Arad a declarat ca incidentul a fost semnalat de doi membri ai sectiei de votare. Persoana in cauza este cercetata penal. "Conform relatarilor martorilor, persoana in cauza este loctiitorul presedintelui sectiei de votate si a votat in numele soacrei sale. Noi am depus o sesizare la Politie, iar barbatul este cercetat penal", a declarat reprezentantul BEJ Arad.
  • la Stefanesti, unei femei i s-a facut rau din cauza aglomeratiei din curtea sectiei de votare. Femeia si-a revenit dupa cateva minute.
  • Un membru al sectiei de votare 795 din Soseaua Viilor este audiat la Politie, fiind suspectat ca ar fi ascuns doua buletine de vot. Sectia de votare nu a fost inchisa.
  • In Dolj, in comuna Valea Stanciului, buletinele de vot pentru alegerea presedintelui Consiliului Judetean s-au terminat inaintea celoralate buletine. Potrivit actului de sesizare primit de Biroul Electoral Judetean Dolj, reprezentantii PDL sustin ca la Sectia de votare numarul 2 din Valea Stanciului, buletinele de vot pentru alegerea presedintelui consiliului judetean s-au terminat inaintea celorlalte in ciuda faptului ca se numarasera si se aplicase stampila de control a sectiei de votare pe un numar egal de buletine de vot pentru primar, presedinte de CJ, consiliu local si consiliu judetean.
  • Incidente si la a doua sectie de votare din Stefanesti. Sute de persoane se inghesuie pentru a intra in sectie si a vota. Fortele de ordine au incercat sa permita pe rand accesul alegatorilor in sectie de votare, insa au fost depasite numeric de localnici, care se inghesuie cu zecile in cladirea sectiei de votare.
  • In sectia de votare numarul 129 din Galati, procesul de vot a fost suspendat din cauza ca repezentantul PC a fost surprins in flagrant in timp ce incerca sa ii inlesneasca votul multiplu unui cetatean. Membrii sectiei de votare au sesizat politia. Potrivit vicepresedintelui Biroului Electoral Municipal Galati, Florin Meleaca mai multe situatii similare au fost sesizate si in alte patru sectii de vot din municipiul Galati. Alegatorul in cauza avea un semn pe cartea de identitate si urma sa fie acceptat in toate sectiile de vot unde exista reprezentant al PC in biroul electoral al sectiei. Politia face cercetari pentru a identifica si celelalte sectii de vot in care a mai votat persoana suprinsa in flagrant.
  • Primarul orasului Pitesti, Tudor Pendiuc (PSD), care candideaza pentru al cincilea mandat, s-a declarat extrem de nemultumit de calitatea tusului folosit la vot, afirmand ca stampila se imprima si pe cealalta foaie a buletinului si ca este posibil ca multe voturi sa fie anulate din aceasta cauza, potrivit NewsIn.
  • la o sectie de votare din Slatina (judetul Suceava), mai multe persoane au intrat in acelasi timp intr-o cabina de vot.
  • o sectie de votare din localitatea doljeana Bralostita a ramas fara energie electrica din cauza unei furtuni
  • mai multe sectii de votare din zona Blaj nu aveau energie electrica din cauza furtunii de sambata noaptea; echipele Electrica au remediat partial defectiunile
  • un autovehicul care transporta buletine de vot de la Biroul Electoral de Circumscriptie Albac catre o sectie de votare a fost implicat intr-un accident, soldat cu moartea soferului; Buletinele de vot au fost predate, iar procesul electoral nu a fost afectat.
  • presedintele unei sectii de votare din judetul Gorj a pierdut stampila intr-un centru comercial
  • o sectie de votare din Stefanesti (jud. Ilfov) a fost inchisa dupa ce simpatizantii a doua partide au inceput sa se certe intre ei. Jandarmii si politia au intervenit pentru calmarea spiritelor.
  • Biroul Electoral Judetean Iasi a primit o reclamatie legata de o tombola organizata de PD-L
  • un observator din Timis a sesizat ca persoane din alte localitati voteaza pe liste suplimentare
  • in Goicea (Dolj) o stampila a disparut de la o sectie de votare