BEC a admis, joi, contestatia depusa Casa de avocatura Iorgovan in numele lui Sorin Oprescu si unui grup de sustinatori ai acestuia impotriva deciziei care stabilea ca PIN are dreptul de a copia listele de semnaturi. Marian Zlotea, reprezentantul PD-L in BEM, a declarat pentru HotNews.ro ca decizia BEM se referea exclusiv la cei 34 de contestatari, BEC fiind cel care a luat hotarirea de interdictie a fotocopierii.

"Oricum, spune Marian Zlotea, PIN a copiat deja peste 75% din liste". PIN a acuzat ca pe liste se gasesc semnaturi false, inclusiv cele ale unor bebelusi de citeva luni si spune ca deja trei cetateni au depus plingere penala impotriva lui Oprescu.

"BEC a admis in baza legislatiei in vigoare, contestatia depusa de peste 30 de sustinatori ai lui Sorin Oprescu impotriva hotaririi numarul 100 a Biroului Electoral Municipal care acorda dreptul Partidului Initiativa Nationala de a fotocopia listele de sustinatori depuse de candidatul independent si a dat hotarire de desfiintare a acestei decizii", a declarat Marian Muhulet, purtatorul de cuvint al BEC.

El a explicat ca in noile conditii hotarirea BEM nu mai poate fi aplicata, deci fotocopierea listelor de semnaturi inceteaza incepind de joi.

PIN a copiat deja 75% din liste

Decizia BEC a fost precedata de o hotarire a Biroului electoral Municipal care a admis o contestatie facuta de Casa de avocatura Iorgovan in numele lui Sorin Oprescu si a 34 de sustinatori ai acestuia, care cereau protectia datelor lor de identitate.

"Potrivit articolului 24 din Legea alegerilor locale, datele de identitate ale persoanelor care si-au declarat sustinerea pentru un candidat sint publice. Aceste persoane au contestat insa pe Legea 77, care prevede protectia datelor persoanale, iar noi, BEM, am cerut PIN ca doar datele acestor persoane sa nu fie facute publice si BEC sa decida ce sa facem mai departe", a declarat Marian Zlotea pentru HotNews.ro.

Marian Zlotea a mai spus ca PIN a copiat deja peste 75% din listele de sustinere a lui Sorin Oprescu.

Cosmin Gusa: Sint deja 3 plingeri penale la Parchet

Cosmin Gusa a declarat pentru HotNews. ro ca decizia BEC arata ca " fostii comunisti din BEC se inteleg foarte bine cu securistii lui Oprescu, dar Lavinia a demonstrat ceea ce era de demonstrat, ca semnaturile sint false si Oprescu e penal".

Cosmin Gusa a mai spus ca exista deja depuse la Parchet trei plingeri penale impotriva celor care au adunat semnaturile si a lui Oprescu pentru uz de fals. Ele vin din partea acelor catateni ale caror date de identificare apar pe liste, dar care afirma ca nu au semnat.

Bebelusii care fac politica

Lavinia Sandru a facut public faptul ca parte din semnaturile de pe listele de sustinere sint false, multe persoane contactate de PIN negind faptul ca au semnat. PIN afirma ca doar 1% din cei contactati telefonic au admis ca au semnat pentru Sorin Oprescu. Mai mult, pe unele dintre liste s-au gasit "semnaturile" unor bebelusi nascuti in aprilie anul acesta.

O ancheta similara a fost facuta si de ziarul Cotidianul, iardin ea reiese ca parte din cei care figureaza pe aceste liste nu recunosc ca au semnat. Explicatia pe care toti acestia au oferit-o este legata de o internare mai veche sau mai noua la Spitalul Municipal.