Tribunalul Bucuresti a fost sesizat de Curtea de Conturi pentru grave deficiente in administratia Primariei Sectorului 5: datorii, ore suplimentare si sporuri platite ilegal, cursuri de perfectionare fictive, neachitarea asigurarilor sociale. Potrivit NewsIn, instanta va decide daca Marian Vanghelie va raspunde juridic. Procesul incepe pe 19 iunie.

Inspectorii Curtii de Conturi au stabilit ca in Primaria Sectorului 5 nu au fost respectate prevederile legale referitoare la incasarea veniturilor bugetului, 225 de angajati datorind impozite in valoare de peste 183 milioane, unele restante din 2001 si 2002.

Curtea de Conturi mai acuza conducerea Primariei Sectorului 5 de plati nejustificate ale unor ore suplimentare, "doar in anul 2007 acestea ridicindu-se la peste 1 miliard lei", se spune in raportul cu care a fost sesizat Tribunalul Bucuresti. De asemenea s-au mai constatat cheltuieli fara documente justificative pentru "cursuri de formare" si lipsa procedurilor pentru incasarea impozitelor pe cladiri, neurmarirea incasarii veniturilor din activitati notariale.

Camera de Comert cere Tribunalului Bucuresti sa oblige Primaria la plata catre bugetului asigurarilor sociale a unor sume datorate de diferiti consilieri locali. Instanta va fi cea care va decide daca va atrage raspunderea juridica a primarului Marian Vanghelie si a altor fucnctionari din primarie.