"Raportul pe strada" al celor trei ani de mandat, i-a dat ocazia lui Adriean Videanu sa critice Guvernul care a alocat fonduri insuficiente, aproximativ 8%, pentru programul operational regional, dar si sa sustina ca a realizat 70% din ceea ce a promis la inceput de mandat. Prima runda a bilantului a inceput in Piata Revolutiei si s-a referit la capitolul cultura.

Edilul Capitalei a precizat ca, in opinia sa, a rezolvat 70% din ceea ce si-a propus in acest mandat, cu exceptia unor probleme aparute pe parcurs. "Nu a existat proiect pe cultura, care sa nu primeasca finantare de la CGMB. Bugetul alocat culturii a crescut de aproape 10 ori, de la 100 si ceva de miliarde vechi la 2000 si ceva de miliarde lei vechi, in 2008", a declarat Adriean Videanu in fata statuii lui Carol I din Piaţa Revolutiei.

In mandatul sau, a spus Videanu, s-au restaurat, consolidat si modernizat muzeele Theodor Aman, George Severeanu, bibliotecile publice Dimitrie Cantemir si Octavian Goga, Palatele Brincovenesti din Mogosoaia, Teatrul de revista Constantin Tanase, Teatrul de vara din Parcul Hereastrau, Sala Studio a Teatrului Odeon si Teatrul Evreiesc de Stat.

Videanu s-a plins de lipsa de sustinere financiara din partea Executivului.

"Sprijinul Guvernului a fost foarte mic, undeva in jurul a 8% din fonduri, pe ceea ce inseamna programul operational regional, asta inseamna undeva la citeva sute de milioane, doua- trei sute de milioane de euro pentru tot Bucurestiul, comparativ cu restul tarii", a afirmat Videanu.

"O sa facem impreuna bilanţul in 2013, cind veti vedea ca multi bani vor ramine necheltuiti ( la nivel naţional, n.r.). Intr-adevar, Bucurestiul este un oras care isi are veniturile lui, dar are si probleme poate mai mari decit aceste venituri. De aceea, Bucurestiul are cea mai mare capacitate de a genera proiecte, de a cofinanta, de a implementa proiecte, si se vede acum vaduvit in interesul lui", a mai spus Videanu.

Prezentarea bilantului a inceput in Piata Revolutiei, unde este amplasata si prezentata spre consultare publica statuia ecvestra a lui Carol I, realizata de sculptorul Florin Codre, a carei amplasare a generat o disputa cu Ministerul Culturii, desi Casa Regala sustine varianta Primariei.

Potrivit edilului Capitalei, ansamblul Piata Universitatii urmeaza a fi finalizat in aprilie 2009, inclusiv cu fintina de la Arhitectura, iar pasajul de la Piata Universitatii are termen octombrie – noiembrie 2008.