Presedintele Traian Basescu a fost prezent, astazi, la lansarea cartii lui Constantin Ticu Dumitrescu, "Marturie si document", o istorie a gulagului romanesc, la Institutul Cultural Roman. Seful statului a afirmat, cu aceasta ocazie, ca "Niciodata nu voi indrazni sa ma consider un anticomunist", dar a afirmat ca va lupta pentru ca "adevarul despre comunism sa fie stiut", si a tinut sa il felicite pe Constantin Ticu Dumitrescu pentru ca aduce la lumina o parte din faptele petrecute in acei ani.

Traian Basescu a tinut sa sublinieze ca, in acest moment, structurile fostului regim comunist nu mai functioneaza in Romania, dar a adaugat ca este foarte important ca mai ales tanara generatie sa cunoasca trecutul comunist al tarii: "Nu voi accepta ca cei 50 de ani de comunism sa ramana ascunsi. Ne vindecam pe masura ce adevarurile sunt scoase la lumina", a mai spus seful statului.

"Condamnarea regimului comunist in Parlamentul Romanei a fost un succes pentru cei care vor ca adevarul sa fie stiut", a aratat seful statului, care a tinut sa sublinieze ca, in calitate de presedinte, "a raspuns unui comandament social prin deschiderea arhivelor Securitatii.