Ministerul Educatiei, condus de Cristian Adomnitei, aflat in concediu de campanie, organizeaza impreuna cu Guvernul "Ziua portilor deschise" pentru copii, profesori si parinti. Intr-o circulara adresata Inspectoratelor scolare din Bucuresti, Ministerul le cere acestora sa organizeze "programul de vizita" si sa prezinte “situatia centralizata pe sectoare”. Un interes deosebit in prezinta “parintii elevilor vizitatori”, care si ei trebuie educati “pentru viata in societatea contemporana- societatea cunoasterii”, exact in preziua alegerilor locale.

“Prin prezenta va aducem la cunostinta ca simbata, 31 mai, 2008, intre orele 10.00 si 14.00, Palatul Victoria isi deschide portile pentru toti copiii care doresc sa viziteze sediul Guvernului”, se spune in Circulara trimisa de Ministerul Educatiei, in ziua de 21 mai, catre toate Inspectoratele Scolare ale sectoarelor din Bucuresti.

Ziua, absolut intimplator, este chiar cea de dinaintea alegerilor locale. Circulara insista pe prezenta, de aceea este facut un grafic al vizitelor pe sectoare.

Convocatorul nu-i uita in special pe parinti. “La acest eveniment deosebit sint asteptati, cu mare interes, sa participe si parintii elevilor vizitatori, precum si un numar sporit de copii prescolari”. Inspectoratele sint puse sa transmita “situatia centralizata” pina vineri.

Croitoru: "Convocare ca in timpurile ceausiste"

Catalin Croitoru, ldierul Federatiei Educatiei Nationale si presedintele Comisiei Educatie si Cercetare a PD-L, atrage atentia ca premierul se foloseste in preziua alegerilor locale de elevi, profesori si parinti pentru a face campanie.

“Invitatia seamana mai mult cu o convocare din timpurile ceausiste, stabileste pina si programul de vizitare. Mai mult, ii transforma pe directorii unitatilor de invatamint in agenti electorali”, spune Croitoru intr-un comunicat de presa.

La Guvern insa nu se stiau prea multe de aceasta zi a portilor deschise. La intrebarea HotNews.ro daca premierul va participa simbata, Biroul de presa nu a avut un raspuns si a ramas sa se informeze.

Potrivit lui Catalin Croitoru, in afara de ministrul Adomnitei, in concediu de campanie s-ar mai afla aproximativ “ saizeci de inspectori generali si inspectori adjuncti, deoarece toti acestia sint candidati pentru consiliile generale sau locale”.