Intr-un interviu in exclusivitate acordat HotNews.ro, Miron Mitrea, coordonatorul campaniei PSD, sustine ca Cristian Diaconescu nu are cum sa fie nemultumit de campania facuta de PSD.

"Campania nu i se face unui om, si-o face fiecare, deci Cristi nu are cum sa nu fie multumit de ceea ce face chiar el". Mitrea mai spune ca ceea ce face Ion Iliescu "este alta mincare de peste", si ca pentru Primarie nu conteaza ca Iliescu il iubeste pe Oprescu si nu pe Diaconescu. In privinta unui tur doi in care ar intra Oprescu, Mitrea afirma ca exista si posibilitatea ca organizatia de Bucuresti sa nu-l sustina datorita tensiunilor existente.

A.P. Nu pareti foarte implicat in campania lui Diaconescu. De ce?

M.M. In campania lui Diaconescu nu sint implicat 100%, eu doar o supervizez.

A.P. Si, sinteti multumit?

M.M. Sint multumit in ceea ce priveste campania de outdoor, este foarte bine facuta, proiectele de care ne-am ocupat impreuna cu Cristi sint foarte bine facute si ele. Foarte buna e si prezenta la televizor, poate ii lipseste o oarecare agresivitate, care insa nu este tipica pentru Cristi.

Nu are cum sa fie nemultumit de ceea ce face chiar el

A.P. I-ati reprosat aceasta lipsa de agresivitate sau faptul ca pare ca evita intilnirile cu alegatorii?

M.M Nu i-am reprosat nimic. Nu sintem aici ca sa cautam vinovati. Eu, personal, nu i-am reprosat nimic, cei de la Bucuresti i-au pregatit intilniri destule, la care este foarte prezent, s-a dus si cu Ion Iliescu si cu alti colegi la aceste intilniri.

A.P. Chiar Diaconescu nu pare multumit de cum i se face campanie.

M.M Campania nu i se face niciunui om, campania si-o face fiecare. Deci, nu are cum sa nu fie multumit de ceea ce face chiar el. Eu cred ca el munceste destul de mult in campania asta.

Este o poveste a presei ca PSD l-ar sustine pe Oprescu

A.P. Exista o perceptie, dle Mitrea, care razbate si in presa si in opinia publica, aceea ca partidul l-a abandonat pe Diaconescu in favoarea lui Oprescu.

M. M Aceasta este o tema a presei, nu a noastra. Niciuna din echipele de campanie, nici a Bucurestiului, nici cea pe care o coordonez eu nu este cu Sorin Oprescu. Este o tema falsa. Vreau sa spun clar, PSD il sprijina pe Diaconescu, nu pe Oprescu, la organizatia de Bucuresti este chiar o reactie destul de negativa impotriva lui Oprescu, citeodata chiar exagerata. Asta este o poveste a presei.

Ion Iliescu este alta mincare de peste

A. P. Asta spuneti dumneavoastra, dar uitati-va la Ion Iliescu, si el il sprijina pe Diaconescu?

M. M. Asta este alta mincare de peste. Este unul dintre membrii de partid. Dar chiar si Ion Iliescu a fost in foarte multe intilniri alaturi de Diaconescu. Vineri, simbata, duminica a fost cu Diaconescu. Nu cred ca a fost in vreo intilnire cu Oprescu.

A.P. Dar intilnirea de la sectorul 6, din parcul Moghioros, unde l-a lasat balta pe Diaconescu, de exemplu?

M.M. Nu-i adevarat.

Ce importanta are pentru Primarie, ca Iliescu il iubeste pe Oprescu?

A.P. E important, totusi, ca Iliescu da semnale clare, inclusiv prin declaratii, ca il prefera pe Oprescu. Admiteti sau nu ca gruparea Iliescu il sustine pe Oprescu?

M.M. Important e ce face echipa de campanie si PSD, alta e ce face Iliescu. Cristi Diaconescu are trei echipe de campanie, una strinsa care lucreaza pentru el si cea mai importanta, echipa de la Bucuresti, care i-a instalat 200 de corturi, care se ocupa de imaginea lui, care ii aranjeaza intilnirile, cea nationala care lucreaza la program si la idei, care ii spune care sint temele. Dar mai mult cea de Bucuresti se implica. Ce se poate face mai mult? Saptamina viitoare va avea iarasi intilniri si va merge cu Ion Iliescu prin oras.

A.P. Minimalizati, e foarte important semnalul lansat de Iliescu.

M.M. Nimeni nu-l intreaba, ce faci tu ca primar? Toata lumea il intreaba ce parere ai ca nu te iubeste Iliescu si ca il iubeste pe Sorin Oprescu. Ce importanta are asta pentru primaria Capitalei? Din pacate, nu se merge in aceasta campanie pe temele de fond, presa merge pe o tema foarte populara. Pe o tema politicianista, ce face Ion Iliescu in relatia cu Sorin Oprescu.

Sondajul ne-a ingrijorat si am schimbat un pic tipul de campanie

A.P. Cum comentati sondajul INSOMAR, unde Oprescu are 39% si Diaconescu e pe pozitia a patra, cu 11%?

M.M.L-am vazut si eu, l-am cercetat, ne-a ingrijorat si am schimbat un pic din tipul de campanie pe care il facem. Asta-i tot. Asta n-are nicio legatura cu faptul ca-l iubeste sau nu-l iubeste cineva pe Cristi Diaconescu. Eu am mari dubii cu privire la acest sondaj si la sfirsitul saptaminii asteptam date noi.

Oprescu raspunde politicianist la intrebari concrete

A. P. Dar campania lui Oprescu cum vi se pare?

M. M Nu l-am vazut pe Oprescu nici in oras, nici pe outdoor prea mult, si la televizor nu spune nimic, raspunde politicianist la intrebari concrete.

A. P. Perceptia e ca PSD are doi candidati si ca e vorba de o strategie.

M.M.Nu e nicio strategie, PSD are un singur candidat, dar dupa ce Oprescu a fost 15 ani membru de partid, normal ca asta-i perceptia.

Exista posibilitatea ca organizatia de Bucuresti sa nu-l sprijine pe Oprescu in turul doi

A.P. Daca sondajele au dreptate, il veti spijini pe Oprescu in turul doi de scrutin?

M.M. Nu s-a discutat inca aceata chestiune. Pot sa va spun insa ca PSD va avea o singura decizie.

A.P. Exista vreo posibiltate ca PSD sa nu-l sprijine in turul doi?

M.M. Da, exista, pentru ca, asa cum am spus, exista o tensiune foarte mare intre Oprescu si organizatia de Bucuresti. Ei sint foarte suparati de situatia in care au fost pusi. Exista deci si posibilitatea ca organizatia de Bucuresti sa nu-l sprijine in turul doi.

Nu se poate intoarce in PSD inainte de un an

A.P. Se va intoarce Oprescu in PSD, dupa alegeri?

M.M. Nu stiu, dar cel putin un an de zile de acum inainte nu poate, conform statului. Oricum, el a spus ca nu-l intereseaza si atunci, ce putem raspunde.