Presedintele Traian Basescu se implica in campania electorala pentru alegerea primarului general al Capitalei prin declaratiile sale, considera 61% dintre bucuresteni. 51% dintre ei nu cred, insa, ca seful statului influenteaza in acest fel optiunile de vot ale oamenilor, potrivit unui sondaj Insomar dat publicitatii astazi si citat de NewsIn.

61% dintre cei intervievati au raspuns afirmativ la intrebarea "Considerati ca, prin declaratiile sale, Traian Basescu se implica in campania electorala pentru alegerea Primarului General al Capitalei?", in timp ce 32 de procente au raspuns negativ. Dintre cei care cred ca presedintele se implica in campanie, 52% dintre repondenti nu sunt de acord cu implicarea sefului statului in campanie, in timp ce 36% sunt de acord, iar 11% se declara indiferenti.

Pe de alta parte, 44% dintre repondenti cred ca, implicandu-se in campania electorala, seful statului influenteaza optiunile de vot ale bucurestenilor, in timp ce 51% nu cred ca seful statului le influenteaza optiunile de vot.

In ceea ce priveste prezenta la scrutinul programat pentru data de 1 iunie, 52% dintre bucuresteni spun ca vor merge sigur la vot, 17% spun ca este probabil sa o faca, 20% ca este probabil sa nu mearga, iar 9% afirma cu tarie ca nu se vor prezenta la urne.

Sondajul Insomar a fost realizat in perioada 13-16 mai, la cererea Realitatea Tv, prin interviuri telefonice, pe un esantion reprezentativ de 1.770 de persoane cu drept de vot din Bucuresti si are o marja de eroare de plus/minus 3%. Esantionul a fost proiectat dupa o baza de date cu abonati telefonici in toate retelele de telefonie, fixa si mobila, din Capitala.