In doua saptamani de campanie electorala, viitorii alesi ai neamului au folosit tot arsenalul: s-au plimbat cu elefantul, si-au lansat candidatii in pesteri, s-au plimbat cu limuzina, s-au luat la bataie intr-un mortal kombat electoral la propriu. Fiecare cum poate si cum stie. Daca in provincie s-au folosit toate metodele posibile, in Capitala, campania electorala toarce domol. Doar afisele si iesirile lui Traian Basescu mai invioreaza aerul de campanie.

Lansare cu elefantul
Foto: Rompres
Manea si elefantul.Candidatul PNL pentru primaria Constantei, Victor Manea. Liberalul


le-a adus constantenilor un elefant in Piata Ovidiu. Manea, poreclit “elefantul”, a inchiriat si a plimbat pachidermul pe strazi, explicandu-le cetatenilor ca animalul se hraneste printre altele si cu “mazare”. Aluzie directa la actualul primar al Constantei. Afisele lui Manea infatiseaza un elefant si un borcan cu mazare, desfacut, din care fumega un trabuc.

Lansare in pestera. Organizatia Partidului Ecologist Roman Bihor si-a lansat candidatii intr-o pestera. Cei 40 de candidati ecologisti au fost facuti cunoscuti presei pe “intuneric”, mai exact in Pestera Vadu Crisului. Dupa ce a facut un tur de onoare in pestera, candidatul pentru primaria Oradei, Mihai Togor, a explicat de unde le-a venit ideea: „Iesirea din pestera simbolizeaza iesirea la lumina a Partidului Ecologist Roman“.

Fantana muzicala. Primarul PSD al Pitestiului, Tudor Pendiuc a inaugurat, de Ziua Europei, “fantana electorala cu muzicuta”. Pendiuc le-a oferit pitestenilor un spectacol de lumini, apa si muzica cu ajutorul noii atractii a orasului - fantana arteziana. Aceast spectacol electoral i-a costat pe pitesteni un milion de euro, suma folosita pentru lucrarile de constructie a fantanii muzicale.

"Incearca si cu o femeie". La categoria sloganuri, afise si bannere electorale, tot politicienii din provincie au dovedit un dezvoltat simt al originalitatii. Nu neaparat in sensul bun. Pe strazile Bacaului sunt afisate panouri mare cu sloganul “Incearca si cu o femeie”. Acesta este indemnul candidatei PRM la presedintia Consiliului Judetean Bacau, Codruta Arvinte. “Daca as fi venit cu un slogan comun, probabil nu as fi reusit sa atrag atentia asupra programului meu politic asa cum am reusit cu acest slogan. Deci: Incearca si cu o femeie!”, explica Arvinte. Pe site-ul sau, candidatul PRM continua cu declaratiile interpretabile. “Imi place lupta politica, nu trosneala”

Candidatul cu limuzina. La Drobeta Turnu Severin, social democratul Ion Sarbulescu isi promoveaza imaginea cu o limuzina lunga de 10 metri. Candidatul PSD pentru primarie promoveaza proiectele social-democratiei cu o limuzina de lux marca Lincoln Royal pe care si-a lipit afisele electorale. Masina, de o lungime considerabila, este tapetata cu afise si bannere cu insemnele PSD.

Cu Julio Iglesias, Patriarhul Daniel si Nadia Comaneci in campanie. Candidatul PSD la CJ Bacau, Daniel Benea, si-a facut afise electorale in care apare alaturi de vedete si personalitati. Cantaretul Julio Iglesias a concertat in localitate in vara anului trecut. Atunci, Benea a facut fotografii pe care acum le foloseste cu simt practic in scopuri electorale. Benea considera ca totul e in regulă si in ce priveste utilizarea imaginii Patriarhului Daniel. “N-am amestecat biserica, nu cred, e prea mult spus. E o poza facuta cu o ocazie publica, nu-i facuta pe ascuns”, referindu-se la afisul electoral in care apare alaturi de Patriarhul Daniel.

Mortal kombat electoral - pistoale, bate, capete sparte si ochi scosi. In alte zone ale

Victime electorale la Iepuresti
Foto: Rompres
tarii, candidatii au renuntat la zambete si promisiuni. Au trecut la lupte de strada. In Giurgiu, in comuna Iepuresti, candidatul PD-L s-a ales cu un glont de cauciuc in cap. Potrivit IJP Giurgiu, opt sustinatori ai candidatului PD-L la primaria comunei, Costin Ceausu, au fost agresati, prezentand urme de violenta pe corp, de angajatii unei firme de paza din Bucuresti, chemati de primarul pesedist al localitatii, Gheorghe Paunescu.

Violentele electorale au explodat in mai multe localitati din tara. Un militant politic din comuna Bucsani a fost lovit in cap cu o piatra iar medicii au fost nevoiti sa-i scoata un ochi. De asemenea, in Hunedoara, un tanar de 20 de ani care lipea afise electorale a fost batut de primarul PD-L, Aurel Lupu.

Seria agresiunilor fizice continua. Potrivit comunicatelor de presa electorale, vicepresedintele PSD Giurgiu, Ionel Dinu, a fost batut de PD-L-isti, iar masina acestuia a fost lovita si avariata. In Gorj, liderii PSD si PD-L se injura ca la usa cortului si se imbrancesc.

Basescu in campanie pentru Blaga. Daca in provincie s-au folosit toate metodele posibile, in Capitala, primele doua saptamani de campanie oficiala au trecut mai discrete. Linistea a fost sparta doar de scandalul semnaturilor pentru Sorin Oprescu si de iesirile lui Traian Basescu.

Intr-un interviu acordat radioului public, seful statului l-a numit pe Ion Iliescu “specialist in lovituri de stat.” Traian Basescu a fost acuzat apoi ca incalca legea fundamentala din cauza ca s-a implicat pe fata in campania pentru Vasile Blaga. “Mi-as dori ca domnul Blaga sa castige Primaria Capitalei', a declarat seful statului dupa o intalnire la un restaurant din Capitala cu mai multi lideri PD-L.

Campanie in WC. Primarul sectorului 2, pesedistul Neculai Ontanu, isi face campanie in wc-urile din barurile bucurestene. De exemplu, intr-un bar din zona Universitatii, clientii care merg la toaleta au ocazia sa-i vada pe Adriean Videanu si Liviu Negoita, cosmonauti in spatiu care verifica „cu ochii lor ca singurele constructii care se vad de pe Luna sunt Marele Zid Chinezesc si Bordurile lui Videanu-Negoita“. In partea de jos a afisului, Neculai Ontanu „primarul SERIOS si DeVotat“ se ridica in slavi pe vorbele altora.

Tinerii liberali s-au dezbracat
pentru candidatul lor
Foto: Rompres

Liberali goi pusca. Un alt liberal care a intrat in cursa pentru Primaria sectorului 5, Cristian Banu, si-a pus pe site-ul de campanie imagini cu zece tineri liberali, goi pusca. Partile intime sunt acoperite de poze care arata zonele neingrijite din sectorul administrat de Marian Vanghelie. Cei zece tineri care s-au lasat pozati in ipostaza inedita sunt membri ai Tineretului Liberal si vor sa sprijine schimbarea actualului primar de sector, Marian Vanghelie, cu Cristian Banu. "Fii super-cetatean si salveaza sectorul 5! Arata-ne ca nu ne-am dezbracat degeaba si du-te la vot pe 1 iunie!”, ne spun tinerii dezbarcati din afise.