Comisia juridica a Senatului a finalizat cercetarea dosarului Paul Pacuraru, o decizie asupra acestuia urmind sa se ia in sedinta de lunea viitoare. Norica Nicolai a declarat ca senatorii din Comisie vor face o recomandare clara in ce priveste urmarirea penala in cazul Pacuraru. Cit priveste dosarul lui Codrut Seres, acesta are peste 30.000 de pagini, si analiza lui va mai dura o perioada.

Dosarul ministrului muncii, liberalul Paul Pacuraru, a fost deja studiat si in sedinta de lunea viitoarea senatorii juristi vor lua o decizie in ce priveste recomandarea care se va face asupra inceperii sau nu a urmaririi penale.

"O sa mai vina si ceilalti colegi sa-l studieze si vom lua o decizie daca Pacuraru va fi inaintea lui Seres, pentru ca la Seres este un volum imens de material de studiat", a declarat presedinta Comisiei juridice, Norica Nicolai. In sedinta de luni se va lua o decizie si in ce priveste eventuala audiere a lui Paul Pacuraru.

Nicolai a lasat sa se inteleaga ca senatorii nu vor repeta situatia de la Camera, unde subcomisia care a studiat dosarul lui Mitrea s-a ferit sa faca vreo recomandare, lasind acest lucru in seama plenului Camerei. " Noi vom face un raport, ne vom spune opinia si vom informa plenul in cunostinta de cauza. Va fi un punct de vedere unitar al comisiei, care se va lua prin vot", a dat asigurari Nicolai.

Miercuri s-a inceput si lectura dosarului Seres. "Poate vom gasi formula sa nu citim fiecare toate documentele, pentru ca avem incredere unii in ceilalti, e o munca extraordinara si trebuie sa accleram acest proces", a precizat Nicolai.