PSD serbeaza ziua de 1 mai cu mici si bere in Parcul Izvor din Capitala, anunta televiziunile de stiri. Inainte ca mancarea electorala sa fie impartita bucurestenilor veniti in Parcul Izvor, liderul social-democrat Mircea Geoana a tinut un discurs in care a afirmat, mai in gluma, mai in serios, ca "PSD e un partid atat de mare incat au loc si cei care vor hamburgeri, si cei care vor mici, si cei care vor bere". Mircea Geoana a tinut sa puna capat speculatiilor, afirmand ca singurul candidat al PSD la Primaria Capitalei este Cristian Diaconescu si le-a transmis bucurestenilor ca merita sansa unui nou inceput.

Mircea Geoana si-a continuat discursul electoral adaugand ca "Stanga pune omul in mijlocul actiunii, ceilalti pun capitalul", indemnandu-i pe bucuresteni ca, la alegerile locale de luna viitoare, sa intrerupa dominatia dreptei in Bucuresti.

  • Doar 3 mii de simpatizanti PSD in loc de 10 mii

Paranghelia PSD de 1 mai programata in Parcul Izvor a inceput cu un mars al social-democratilor. Desi organizatorii au anuntat initial ca vor aduce 10.000 de social- democrati din toata tara care sa faca parada pe calea Victoriei pana in parcul Izvor, in final marsul s-a rezumat la aproximativ 3000 de simpatizanti PSD. Acestia s-au intalnit in fata Ateneului unde li s-au impartit tichetele pentru tratatia gratuita: patru mici, o bere si un suc, dar si obiectele de recuzita: tricouri rosii cu sloganul "suntem cu 1 mai multi", sepci si steaguri.

Pe Calea Victoriei au aparut si liderii PSD, Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Marian Vanghelie, Rodica Nassar care s-au alaturat coloanei. Intr-un mars de aproximativ 30 de minute, social democratii au mers prin soare cu gandul la micii si berea rece care ii asteptau in parcul Izvor.

Pesedistii, in frunte cu Cristian Diaconescu, Mircea Geoana si Marian Vanghelie au intrat in parc pe acordurile muzicii cantearetei Shakira si s-au oprit la scena unde liderii trebuiau sa-si tina discursurile.

Mircea Geoana, primul la microfon, a vorbit 10 minute despre valorile social-democratiei, despre pensii, despre importanta muncii si bineinteles despre semnificaia sarbatorii de 1 mai.

Intre timp, in zona gratarelor si umbrelutelor, oamenii stateau fie la coada la mici sau bere, fie la mese savurand pomana electorala. Prea putini simpatizanti s-au apropiat de scena, si asta pentru ca erau mai preocupati sa se odihneasca si sa se racoreasca cu bere dupa marsul prin oras.

Amfitrionul petrecerii, Marian Vanghelie, a observat dezinteresul simpatizantilor pentru discursurile politice si a preluat microfonul invitand lumea la spectacol :”Va propun un spectacol artistic si micul romanesc” a urlat Vanghelie in microfon.

  • “De unde luam tichetele?”

Desi organizatorii s-au pregatit pentru a oferi mici si bere la 10.000 de persoane, in parcul Izvor multe mese si scaune au ramase libere. Aproximativ 5000 de bucuresteni au venit la megapetrecerea PSD . Fumul gros, micii care sfaraiau pe gratare, berea rece si muzica au transformat parcul Izvor in cel mai mare balci din Bucuresti.

Undeva in dreapta scenei, o gramada de oameni de toate varstele se imbluzeau , se impingeau si urlau unii la altii iritati ca nu pot ajunge la organizatorii care imparteau tichetele cu care puteai lua mici si bere gratuit. Cei care purtau tricouri sau sepci rosii erau acostati de batranii de-abia ajunsi la chermesa:

“Unde se fac inscrieri in partid?” intreba o batranica care dorea sa primeasca micul electoral.

Ca imaginea de balci sa fie intregita, in fumul gros care pusese stapanire pe parcul Izvor si-au facut aparitia si comerciantii de semnite, popcorn, vata de zahar, baloane si palarii.

  • Geoana tine cura de slabire, Diaconescu nu inghite micii

In alt colt al parcului, Mircea Geoană şi Cristian Diaconescu se plimbau prin multime, dand mana cu oamenii sau oferind autografe.

Intreabat de presa daca va manca alaturi de oameni mici, Geoana a specificat ca este la cura de slabire si ca nu va servi mai mult de doi mititei.

In schimb, candidatul pentru Bucuresti, dichisitul Cristian Diaconescu nu a vrut in ruptul capului sa serveasca micul electoral

“Sa trecem peste clisee de genul acesta. Aveti un complex? Nu v-am invitat sa mancam impreuna mici, v-am invitat sa sarbatorim", a replicat Diaconescu presei care l-a vanat in speranta ca o sa-l suprinda cu “micul electoral”.

Programul artistic va dura pana seara, 10 formatii fiind asteptate sa presetze pe scena, printre invitati numarandu-se Maria Carneci, Voltaj, Directia 5, Mandinga, Andra si Akcent.

  • Hamburgerii – marii absenti ai petrecerii

Desi a existat o adevarata polemica in interiroul PSD pe tema mancarii electorale, o partea dintre social-democarti in frunte cu Cristian Diaconescu dorind sa ofere electoratului in loc de mici, hamburgeri si suc, oraganizatorii evenimentului nu sarit peste simaptiile americane. Astfel hamburgerii au lipsit cu desavarsire de la megapetrecetrea PSD.

Nici surpriza la care se gandea Vanghelie nu a mai aparut. PSD Bucuresti intentiona sa ridice o piramida de borduri in Parcul Izvor, pentru a transmite un mesaj simbolic primarului Adriean Videanu, insa nici acest lucru nu fost pus in practica, organizatorii declarand ca “ideea va fi folosita in campania electorala”