In situatia in care Cristian Diaconescu nu va intra in turul doi de scrutin, a doua optiune a PSD pentru primaria Capitalei este Sorin Oprescu. Afirmatia a fost facuta de Miron Mitrea, care a adaugat ca se bucura ca Oprescu a ramas in cursa. Citat de NewsIn, Mitrea sustine ca Oprescu ia aproximativ 11-12% din voturi de la PD-L, vreo 7% de la PSD si 8% de la Gusa si PNL.

Coordonatorul campaniei PSD, Miron Mitrea, a afirmat citat de NewsIn, ca dorinta partidului este sa cistige Diaconescu, dar ca in situatia in care acesta nu va intra in turul doi de scrutin, optiunile PSD se vor indrepta spre Oprescu. " Din doi unul va cistiga sigur, eu sper sa fie Diaconescu. Daca domnul Oprescu cistiga, lucru pe care i-l dorim, este a doua dorinta a noastra. Dorinta noastra este sa luam Capitala de la PD-L. A treia dorinta este primul ministru, Guvernul in toamna si apoi presedintele", a spus Mitrea.

Potrivit unui sondaj de opinie, a carui sursa ramine neprecizata, Oprescu ar lua mai multe voturi de la PNL si PD-L. "Oprescu ia vreo 7% de la noi, 8% de la Gusa si liberali si 11-12% de la PD-L", a afirmat Mitrea. El s-a aratat bucuros ca Oprescu a ramas in cursa.

"Am spus de la inceput ca ar fi fost pacat sa se termine cu o decizie administrativa, ma bucur ca nu s-a termin in acest fond. Sint convins ca il vom avea drept candidat fix pe Cristian Diaconescu pina la sfirsit, nu s-a gindit nicio clipa sa se retraga din cursa".

Reamintim ca la auzul informatiei ca Sorin Oprescu va ramine in cursa pentru Capitala, Cristian Diaconescu a spus ca va cere convocarea Biroului permanent, pentru ca PSD "sa-si stabileasca candidatul". Referitor la acest subiect, Mitrea a precizat ca reactia lui Diaconescu a fost una emotionala si ca nu se pune problema retragerii lui din cursa. " Ca fost ministru de justitie, Cristian Diaconescu a fost mirat ca Procuratura a pus doua rezolutii diferite pe acelasi dosar", a justificat Mitrea reactia lui Diaconescu.

Cea mai dificila situatie ar fi cea in care Diaconescu si Oprescu ar intra impreuna in turul doi de scrutin. "Va fi o mare problema daca in turul doi ramin Oprescu si Diaconescu, a recunoscut Mitrea, dar vom vota cu Diaconescu". In ce priveste semnaturile false de pe listele de sustinatori, vina o poarta stafful, considera Mitrea.