Tribunalul Bucuresti a respins contestatia depusa impotriva candidaturii lui Sorin Oprescu la Primaria Bucuresti considerand-o "neintemeiata". O femeie din Bucuresti a contestat la tribunal candidatura independentului sustinand ca aceasta este "frauduloasa". Doctorul Oprescu l-a acuzat pe Cozmin Gusa ca s-ar afla in spatele sesizarii depuse de Doina Mocanu.

Doina Mocanu sustine ca Oprescu candideaza "fraudulos". Ea afirma ca, la alcatuirea listelor lui Oprescu, s-au folosit bazele de date ale Spitalului Universitar din Bucuresti.

"Am depus sesizarea ca un simplu cetatean", a declarat Mocanu, adaugand ca in spatele sau nu este niciun partid politic si ca nu are nimic personal cu Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu l-a acuzat pe Cozmin Gusa ca lanseaza "ditirambe" afirmand ca nu o cunoaste pe femeia care a depus contestatia si a vorbit despre "butoanele" care mai sunt actionate de anumite persoane si partide. "Am respectat toate regulile si am jucat deschis", a afirmat candidatul independent, adaugand ca "toate au o limita".

Cozmin Gusa a afirmat ca nu o cunoaste pe femeia care a depus contestatia si ca nu este avantajat de neparticiparea lui Oprescu la cursa electorala.

Femeia, care, potrivit informatiilor locuieste in sectorul 3 al Capitalei, a depus contestatia in prima zi de Pasti, la doar 24 de ore dupa ce BEM publicase lista candidatilor admisi pentru Primaria Capitalei.

Avocatii Doinei Mocanu au anuntat ca vor face recurs la Curtea de Apel.

Curtea de Apel a dat unda verde candidaturii lui Oprescu

Vineri seara, Curtea de Apel a admis contestatia lui Sorin Oprescu, ceea ce inseamna ca acesta poate candida ca independent la Primaria Capitalei. Decizia Curtii de Apel este definitiva si irevoocabila, aceasta fiind cea mai inalta instanta care s-a pronuntat in acest caz. Avocatii lui Sorin Oprescu au prezentat instantei date din ultimul anuar al Institutului National de Statistica, potrivit caruia in Capitala exista 1,5 milioane de romani cu drept de vot, si, in consecinta, cele 35 de mii de semnaturi valide adunate de Sorin Oprescu sunt suficiente pentru ca acesta sa poata candida.

Biroul Electoral Municipal a respins, miercurea trecuta, candidatura lui Sorin Oprescu pentru Primaria Capitalei. Presedintele BEM a declarat ca foarte multe dintre adeziuni, aproape 5.000, fusesera inscrise doar cu CNP-ul, fara datele din buletin.

Sorin Oprescu a anuntat saptamana trecuta ca va candida ca independent pentru functia de Primar General al Capitalei. Decizia a fost luata dupa ce organizatia de Bucuresti a PSD l-a desemnat pe Cristian Diaconescu ca reprezentant al social-democratilor la Primaria Bucuresti. Oprescu sustinea atunci ca strans deja 100.000 de semnaturi, adica de trei ori mai mult decat numarul prevazut de lege.