"Atata vreme cat din partea Partidului Democrat candideaza domnul Mantog, ca atata vreme cat il regasim pe domnul Mischie candidat, ca atat vreme cat candidatii PSD-ului sunt toti cu dosare penale in judetul Gorj, nu asta va face diferenta in rau pentru candidatura domnului Morega", a declarat Bogdan Olteanu, directorul de campanie al PNL, la emisiunea Discutia saptamanii, realizata de Dan Tapalaga si difuzata de HotNews.ro si BBC. El a justificat astfel sustinerea lui Dan Ilie Morega pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, desi este cercetat penal de DNA in legatura cu dosarul ministrului Paul Pacuraru. De altfel, in judetul Gorj toti candidatii pentru sefia Consiliului Judetean au probleme penale.

Desi a declarat ca s-a opus sprijinirii lui Dan Ilie Morega, Bogdan Olteanu a gasit drept logica motivatia ca acesta poate fi lasat sa candideze atata vreme cat si inamicii sai au probleme penale:

  • "Argumentul principal fost ca atata vreme cat din partea Partidului Democrat candideaza domnul Mantog, ca atata vreme cat il regasim pe domnul Mischie candidat, ca atat vreme cat candidatii PSD-ului sunt toti cu dosare penale in judetul Gorj, nu asta va face diferenta in rau pentru candidatura domnului Morega. Nu e un argument care sa-mi placa, dar atata vreme cat alorlalti nu le-a crapat obazul de rusine, nu stiu daca suntem noi cei care trebuie sa iesim primii in fata sa ne crape obrazul de rusine, pentru o acuzatie ca omul ala din cate stiu a cerut membrilor PNL sa isi plateasca cotizatiile."

Olteanu a facut referire si la candidatii PD-L la functiile de primari in Arad si Ramnicu Valcea, afirmand ca, pana la definitivarea proceselor, toti sunt nevinovati.

  • "Pana una alta toti sunt nevinovati. Si primarul de Arad, si primarul de Ramnicu Valcea, si domnul Morega se bucura de prezumtia de nevinovatie. Cetatenii vor judeca, cetatenii vor vota, cetatenii vor spune daca au incredere sau n-au incredere in Morega, in Falca, in Gutau de la Ramnicu Valcea. (...) Eu m-am opus cadidaturii domnului Morega. Candidatura domnului Morega a fost aprobata de o majoritate si partidul a decis."

Candidatii la presedintia Consiliului Judetean Gorj

  • Dan Ilie Morega (PNL): cercetat penal de DNA in dosarul ministrului Muncii, Paul Pacuraru, privind favorizarea incheierii unei afaceri pe bani publici de catre o firma a ministrului
  • Ionel Mantog (PD-L): cercetat penal pentru abuz in serviciu
  • Ion Calinoiu (PSD): cercetat penal in cazul "stramutatilor de lux"
  • Nicolae Mischie (PNG): condamnat penal in doua cauze cauze, cercetat in alte trei.