“Miron Mitrea vrea sa se puna in fruntea unei armate si atunci s-a gasit sa-si atace colegii de partid”, a declarat pentru HotNews.ro presedintele PSD Cluj, Vasile Dancu, in replica la atacurile sefului de campanie PSD. Intrebat de ce candideaza atat de multi baroni locali, Mitrea a izbucnit la Discutia Saptamanii difuzata duminica de HotNews.ro si BBC: “Nimeni nu-mi critica candidatii de la Cluj unde mananc bataie de nu ma vad, ca partid, de ani de zile, toti sunt absout exceptional, sunt curati, sunt frumosi, nemaipomeniti pentru ca pierd”.

“Miron Mitrea a inceput sa se creada Presedinte de partid, probabil din momentul in care am fost anuntati ca nu mai facem Birou Permanent National, pe perioada de campanie. Inteleg ca vrea sa se puna in fruntea unei armate si atunci s-a gasit sa-si atace colegii de partid. Ar fi mai greu sa-l atace pe Vasile Blaga sau pe Ludovic Orban, dar ar putea fi intrebat de procurorii de la DNA, cum se intampla in ultima vreme”, a declarat Vasile Dancu in replica la atacurile secretarului general al PSD. Dancu sustine ca “ a te pune in fata armatei celor care castiga alegerile este o strategie gresita, cand tu nu ai fost vreodata presedinte de organizatie, nu ai castigat vreodata o campanie din aceasta postura”. Liderul PSD Cluj sustine ca organizatia locala a castigat alegerile in 2004 la nivelul municipiului invingand Alianta DA.

“Sa ne chestioneze Mitrea asuprea rezultatelor ? De pe ce pozitie? Observ ca organizatiile din Ardeal au fost mereu manipulate prin tot felul de asemeanea atacuri sin impartiri in tabere, de catre alti lideri inainte, astfel ca multe nu si-au revenit nici acum. Ba am fost sacrificati pe altarul targurilor de guvernare cu UDMR, ba s-au parasutati diversi salvatori care sa ne invete cum sa ne raportam la populatia judetelor ardelene. Daca am crescut partidul de la 9% la 30% inseamna ca nu stim sa ne relationam la populatia judetelor din Transilvania”, a mai declarat Dancu.

Dancu ii propune lui Mitrea sa candideze la Cluj

Liderul PSD Cluj spune ca a vorbit cu Miron si ca i-a oferit un colegiu in Cluj Napoca pentru generale: “Sa ne invete cum se câstiga alegerile. Daca tot e asa de specialist in sondaje sa faca un studiu de brand al partidului in Transilvania si sa compare nivelul de incredere pe care il au acolo liderii social democrati locali sui centrali. Daca cineva imi demonstreaza ca noi nu suntem votati datorita imaginii noastre, atunci ma apuc de karting si il las pe Mitrea sa se ocupe de reformarea reformei”. Miron Mitrea acuzase filiala PSD ca nu stie sa relationeze cu populatia din Cluj si ca va pierde alegere. Seful de campanie al PSD mai declarase ca liderii clujeni vor trebui sa dea socoteala pentru rezultatele slabe.

“Sper ca seful nostru de campanie va face abstractie de noi, daca nu poate sa ne ajute. Mai poate astepta un pic, sa se termine alegerile si apoi vom discuta si vom face si bataliile interne care-l intereseaza. Dar ar fi bine sa nu se grabeasca, inca nu a s-a intors lumea chiar atat de mult inapoi”, a declarat in replica Vasile Dancu.

Liderul PSD Cluj crede ca atacul la organizatia pe care o conduce este o incercare de a le subrezi pozitia si spune ca filiala sa nu se poate lupta cu trei adversari in acelasi timp: “adversarul de la conducerea campaniei, guvernul liberal si puterea locala a PD-L”. Vasile Dancu sustine ca actiunile de modernizare a partidului vor continua pentru ca organizatiile PSD nu vor sa mai fie controlate de la centru.

“Pana atunci insa il rog pe Mitrea sa nu mai faca pe analistul si sa ne lase sa ne vedem de treaba în campanie. Din punctual meu de vedere, inchid aici acesta polemica nedorita de mine si accept sa redeschidem subiectul dupa alegerile locale”, a mai spus liderul PSD Cluj, Vasile Dancu. Asa numitul grup de la Cluj a sustinut ideea de reformare interne si s-a pronuntat impotriva unor lideri ca Ion Iliescu sau Viorel Hrebenciuc. In ultimele luni, liderii clujeni par sa fi renuntat la mesajele reformiste dupa ce partidul i-a recuperat la varf, inainte de alegerile locale, pe toti liderii cu probleme de imagine.