Presedintele Traian Basescu a semnat, vineri, decretele de acordare a gradului de general de brigada-cu o stea lui Florian Coldea, prim-adjunct al sefului SRI, si lui Ion Grosu - adjunct in aceeasi institutie, informeaza un comunicat al Presedintiei. In urma cu un an liderul PSD Mircea Geoana l-a acuzat pe Coldea ca i-ar fi trimis presedintelui Basescu informatii compromitatoare despre trecutul unor judecatori de la Curtea Constitutionala.

Scandalul "biletelul lui Coldea" a izbucnit dupa ce Curtea Constitutionala a dat un punct de vedere ambiguu solicitarii Parlamentului de suspendare a lui Traian Basescu. Atunci, Mircea Geoana a prezentat un document olograf despre care a spus ca ii apartine lui Florin Coldea si care probeaza faptul ca seful statului a cerut date de la SRI referitoare la judecatorii Curtii, liderul social democrat spunand ca acestia au fost santajati.

In concluziile Raportului Comisiei parlamentare de control al activitatii SRI nu s-a spus nimic despre modul in care a ajuns la Mircea Geoana biletelul numarului doi din SRI, Florian Coldea.